Як зберегти емоційний баланс у воєнні часи

воєнний час
Психологиня і коуч Олена Адамова дала поради, як психологічно заспокоїтись, незважаючи на війну в країні, та розповіла, чому в людей виникає ненависть до біженців і як боротись з цим почуттям.

Сьогодні навколо ситуації в Україні є чимало розмов та здогадок. Одні люди намагаються заспокоїти мирне населення, інші – прогнозують можливість ядерної війни чи початку глобальної кризи.

Психологиня і експертка програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Олена Адамова в своєму інстаграмі поділилась порадами, як позбутись емоційного вигоряння.

Я вже й сама була у стані паніки, думала, що треба збирати речі та бігти, але потім мене заспокоїло те, що наші бабусі та дідусі змогли пережити Другу світову війну – вони вижили і відбудували майбутнє. Тому, якщо ви вирішили залишитись, як я, зупиніться і задумайтесь – що далі? Ви ж не можете знаходитись у паніці та істериці до остаточної перемоги, адже ніхто не знає, коли саме це станеться. Ми не можемо місяцями чи, не дай Бог, роками сидіти у сховищі і їхати з глузду

– коментує експертка.

у девушки плохое настроение

Тому психологиня радить жити повноцінним життям наскільки це можливо – незважаючи на те, де ви перебуваєте – вдома чи за кордоном. Поверніться до роботи, особистого життя, хобі та буденних справ.

Якщо ви все ж наважились виїхати за кордон, не карайте себе за це. Якщо ваше оточення не розділяє вашого рішення, зрозумійте, сьогодні – це просто не ваші люди. Ми таким чином рятуємо своє життя, і наше оточення має розділяти з нами цей стан. Це просто псування сил і нервів. А любов – це лише взаємне почуття

– пояснює психологиня.

Олена Адамова радить.

  • не засуджувати себе чи інших за прийняті рішення залишитись чи виїхати з країни;
  • шукати позитив у ситуації, коли близьке оточення вирушає проживати за кордон – зустрівшись з ними через деякий час, ви зрозумієте, що ваші стосунки вийшли на новий рівень, а якщо ці люди вирішать залишитись там – у вас будуть близькі, до яких ви зможете приїздити в гості, а вони – до вас;
  • не переймати на себе чужу долю, вирішувати самостійно, як діяти в тій чи іншій ситуації;
  • не брати до серця ті погані слова, які на вас сипляться від близьких чи знайомих – сьогодні всі живуть на емоціях, проте не треба приймати і тримати негатив, який був викинутий на вас зопалу.

Предыдущий пост
страх і паніка
Як побороти страх і паніку під час воєнного стану
Следующий пост
інформаційний простор
Як захистити себе та дітей в інформаційному просторі під час війни?

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.