Як парі зберегти відносини під час війни

пережити війну
Статья эксперта
Психолог Наталя Єжова розповіла, як партнерам підтримувати одне одного у складний час та чого робити точно не варто.

Наталья Ежова
Психолог, сексолог и соведущая реалити «Эксы» (Новый канал).

Під час війни зазвичай чоловіки – на фронті, а жінки – в тилу. Звісно, є винятки. У цих двох представників людства різні обов’язки. Часто тил знецінюють. Жінки слабшають. Водночас це деморалізує чоловіків.

Психологиня та ведуча реаліті Нового каналу «Екси» Наталя Єжова розповіла, як не варто діяти у воєнний період.

Злість одне на одного

У пари з’являються негативні емоції, які скидаються не на ворога (агресора), а одне на одного. Скандали у таких партнерів стають звичним ділом. Цього треба намагатися уникати.

Жінка транслює страх

Це про фрази: «Мені страшно!», «Я в паніці», «Нікуди не йди, будь зі мною». Таке почуття страху передається чоловіку. Коли тил тривожиться, фронт не відчуває впевненості. Важливо зрозуміти, що страшно всім, не наголошувати, а намагатися впоратися зі своїми емоціями та не передавати їх партнеру.

Почуття провини

Коли жінка бідкається: «Ти пішов на війну, а я ні», «Тобі холодно й немає їжі, а в мене все добре», «Щоб ми були на рівних, я винитиму сама себе». Такі психологічні удари інколи болісніші за фізичні. Це ослаблює жінку та негативно впливає на чоловіка.

Жалість

Це руйнівна емоція! «Ти – бідолашка! Як же ти там будеш? Мені тебе так шкода!» – забудьте ці фрази. Якщо жінка так звертається до чоловіка, то в нього автоматично слабшає внутрішня сила.

влюбленная пара

Дорікання

Жінки в жодному разі не мають дорікати чоловікам, які не на фронті. Далеко не всі представники сильної статі мають бути там, оскільки насамперед воювати йдуть кваліфіковані спеціалісти. В усіх інших є робота, яку вони мають продовжувати виконувати, щоб забезпечувати економіку.

У цей складний час жінкам важливо підтримувати чоловіків! Як це зробити? Занотовуйте основні поради від Наталі Єжової.

Рутина

Жінки в тилу мають продовжувати робити звичні справи: готувати їжу, прибирати, ходити на роботу, займатись з дітьми. Якщо чоловік знає, що вдома є ця стабільність, йому стає легше. Та і жінці легше. Дисципліна дає відчуття спокою.

Розуміння, що тил – це важливо

Не потрібно знецінювати свої дії та справи. Навпаки, максимально створюйте комфорт та затишок! Обов’язково мають бути слова, обійми, дзвінки, інтим, молитви, обереги власноруч. Це величезна опора, яку жінки дають чоловікам.

«Ти важливий для мене!»

Намагайтеся створити простір, де чоловік почувається потрібним та важливим. Говоріть йому це прямо.

«Я тебе чекаю!»

Якщо чоловік на фронті, важливо давати йому відчуття, що ви його любите й чекаєте, що він у вас єдиний. За можливості завжди перебувайте на контакті, розмовляйте, не будьте скупі на теплі слова любові та підтримки. Надіслати фото – це одне, а написати від щирого серця, поговорити на різні теми, а не лише про війну, – зовсім інше. І це дуже важливо! – радить Єжова.

влюбленная пара

Усі твої дії – важливі

Якщо чоловік у тилу і продовжує працювати, наголосіть, що це надзвичайно важливо! Посприяйте тому, щоб він відчував не вину, а силу. І цю силу спрямовував на дії.

Предыдущий пост
інформаційний простор
Як захистити себе та дітей в інформаційному просторі під час війни?
Следующий пост
Як побороти відчуття провини під час війни
Як побороти відчуття провини під час війни

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.
Астрология

Китайский гороскоп на апрель 2024 года: что ждет каждого из нас

Апрель 2024 года будет сложным месяцем! Он ознаменован коридором затмений, в который мы уже вошли, и мы все будем почти весь месяц развиваться и жить под влиянием Ретроградного Меркурия!
Астрология

Таро прогноз на апрель 2024 года: что ждет вашего знака Зодиака

Важливі моменти в житті кожного з нас, які не варто забувати.
Шоубиз

У Києві відбувся допремʼєрний показ художнього фільму «Лишайся онлайн»: як це було

Премʼєра стрічки «Лишайся онлайн» на великих екранах відбудеться 28 березня в усіх кінотеатрах країни