Психолог розповів, що робити, якщо є підозра на посттравматичний стресовий розлад

посттравматичний стресовий розлад
Українці не були психологічно готові до повномасштабної війни, яку розв’язала росія, до страждань, жахіть та знущань.

Тому і військові, і цивільні можуть отримати посттравматичний стресовий розлад - незалежно від місця і країни перебування. У рубриці щоденного дайджесту СТБ «Все буде добре» - «Допомога психолога» - Андрій Жельветро розповів, що робити, якщо підозрюєте у себе ПТСР.

ПТСР - посттравматичний стресовий розлад. Порушення психічного стану, що може розвинутися після травматичної події. Супроводжується нічними кошмарами, апатією, проблемами з харчуванням, невмотивованою агресією тощо.

Що робити, якщо виникла підозра ПТСР, розповів Андрій Жельветро:

  • зверніться за допомогою до фахівця-психотерапевта.
  • почніть вести «щоденник тривожних думок». На аркуші створюєте три колонки: у першій - описуєте подію, яка відбулася, у другій - тривожну реакцію, у третій - як треба у цій ситуації спокійно себе поводити. Це допоможе змінити реакцію.

девушка у моря

  • інтерпретуйте негативні події таким чином, щоб побачити у них життєво важливий урок. Завжди ставте питання: чому ця тривожна ситуація мене навчає?
  • діліться своїми думками та емоціями з іншими людьми. Не можна тримати все в собі, щоб не сталося емоційного отруєння, яке не має виходу. Важливо якнайшвидше почати працювати над отриманою травмою.

Предыдущий пост
стосунки
Психолог розповів, що робити, якщо стосунки на відстані дали тріщину
Следующий пост
почуваюся винною
Виїхала за кордон та почуваюся винною: що робити?

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.