Мама троих детей научилась управлять временем и создала социальную сеть для родителей

Мама троих детей научилась управлять временем и создала социальную сеть для родителей
Марина Стеклова ‑ мама троих детей, которой удалось вырваться из декретной рутины. Она уверена, при желании можно заниматься детьми, а также делать что-то еще.

К примеру, создать собственную социальную сеть, задача которой – помочь мамам найти друзей среди таких же мам, как и они сами, а также получить новые возможности для своего бизнеса. Звучит нереально? А вот и нет – Марине удалось сделать это.

О том, как найти время, имея троих детей

/storage/shares/uploads/files/21442998_1576397419073514_1356182328_n.jpg

Мама - це така бойова одиниця, яка може все. І слова "рутина" та "День сурка" нам знайомі не з чуток. Прибирання, готування, прання, догляд за дітьми, за чоловіком, а часто ще й робота, і де тут ще втиснути вільний час на себе?

Відпочинок, догляд за собою, реалізація себе, улюблена справа, хоббі, саморозвиток – це так бажано, але так важко поєднати зі щоденним коловоротом обов’язків. 

/storage/shares/uploads/files/21443111_1576397449073511_716383780_n.jpg

Майже сім років декрету і думок, чи цього я хотіла. Аж поки, одного щасливого дня, з власних щоденних пошуків виходу не народилася ідея, як цей вир, який засмоктує жінок, можна стримати і призупинити. Так і народилася платформа pararam.org.

О материнстве и работе

До народження дітей мені дуже подобалося жити життям активно працюючої людини, спілкуватися з клієнтами, з колегами. До 9-го місяця вагітності я ще на повний день ходила в офіс та не уявляла, як буду жити без роботи.

В ТЕМУ: 

Коли я стала мамою, зрозуміла, що повертатися до старої роботи зовсім не хочу. А хочу пов’язати свою діяльність з дітками і мамами. По суті материнство кардинально змінило мій професійний шлях. Саме завдяки бажанню працювати з дітьми та їхніми мамами в мене народилась ідея створити соціальну мережу для батьків. 

О проекте и его пользе для мам

Pararam.org – це соціальна мережа для батьків, які живуть по сусідству. Це, в тому числі, своєрідний сайт знайомств, тільки для мам. Тут мами можуть обрати, через форму пошуку, мам, які мають діток такого ж віку та живуть неподалік. І далі цілі найрізноманітніші: наприклад, дружити і просто проводити час разом з дітками. Дітям  -щастя: нові друзі, нові іграшки, нові ігри разом.

/storage/shares/uploads/files/21469658_1576397469073509_1256731233_n.jpg

А найголовніша ідея, яку ми просуваємо і хочемо, щоб вона стала простою і розповсюдженою звичкою – це «парарамитися». Тобто, мамам, які живуть поблизу, кооперуватися і сидіти з дітками по черзі, звільняючи собі трохи часу. Це нова ера у житті мам.

Це призведе до покращення стосунків з чоловіком, оскільки жінка стане менш затурканою, більше приділятиме часу собі, почне себе реалізовувати. Це і можливість романтично провести час тільки вдвох, піти на прогулянку або в кіно. Це однозначно сприятиме поліпшенню клімату в сім’ї. Мама почне відчувати себе жінкою.

А крім цього, море інших додаткових можливостей: продавати речі та іграшки, пропонувати свої послуги, організовувати групи дитячого розвитку у себе вдома для сусідських діток, запрошувати на сумісні прогулянки. Також матимуть змогу тата збирати хлопців віку свого сина, аби пограти разом у футбол. Для цього достатньо просто створити свій профіль і розміщувати там інформацію про себе, свою діяльність, свої новини, запитання, пропозиції, запрошення і т.д  – і ця інформація буде відображатися у стрічці новин друзів, а також своєї околиці.

/storage/shares/uploads/files/21469741_1576397409073515_1316853530_n.jpg

В ТЕМУ: 

І ще є одна річ, яку можна робити за допомогою проекту – це впливати на нашу державу, а конкретно - покращувати свою околицю, своє середовище. Коли люди згуртовані, коли знають одне одного – набагато легше написати колективну заяву у ЖЕК про прорвану трубу у дворі, про відсутність гарячої води довгий час, про брудні під’їзди, непофарбовані і не утеплені будинки, про оновлення дитячого майданчику і багато іншого. Один у полі не воїн, а разом – сила, яка впливає.

О том, как родилась идея новой социальной сети

Мій син Антон подружився з сусідським хлопчиком Вовою. У них було багато спільних інтересів, особливо "Лего". Вони стали найкращими друзями. І одного дня я запропонувала мамі Вови посидіти з хлопцями кілька годин, а вона, щоб повирішувала свої справи. Так мені відкрився новий світ. Діти були щасливі, і мені було набагато цікавіше проводити з ними час.

/storage/shares/uploads/files/11390553_949724355079589_9217336647622081181_n.jpg

Ми стали грати в доганялки, в битву мечами, в настільні ігри. Потім вони самі довго грали і роздивлялися Антонові лего. Їх важко було розлучити. І наступного разу Вовина мама взяла хлопців до себе, а я встигла зробити багато справ. З часом у нас почали з’являтися такі знайомі сім’ї поблизу, з якими ми проводили час з дітками по черзі. Так знайшлися подруги і для доньки Маші.

Другим дзвіночком стало те, що на розвиваючих заняттях, на які я ходила з середньою донькою, я познайомилася з Альоною Антонюк. Виявилося, що вона активно займається раннім розвитком своїх дітей і вирішила організувати у себе вдома групу, на яку запросила своїх подруг з дітками віку свого сина. Запросила вона і мене з донькою. Ці зустрічі стали неймовірним досвідом – мами збираються, весело і корисно проводять час з дітками, після заняття п’ють чай, спілкуються.

В ТЕМУ: 

/storage/shares/uploads/files/20882907_319769201766704_33545789200186995_n%281%29.jpg

Ми з Альоною дуже подружилися, у нас однакові погляди на виховання дітей і дуже схожі мрії. Ми відчули синергію і стали парарамитися. І ось це і був поворотний момент – наша взаємодопомога вилилася у те, що я з потрійною силою взялася за втілення у життя платформи pararam.org, а Альона стала створювати унікальну онлайн-програму з раннього розвитку дітей «Всі діти – генії».

О сложностях на пути к цели

Основна складність на шляху до мрїї - це фінансування. Проект ми піднімаємо власними силами, але для того, щоб про нього змогли дізнатися всі мами України, цього недостатньо.

Я думаю про те, щоб розмістити проект на краудфандинговій платформі, щоб небайдужі люди могли підтримати проект. Ми раді будь-якій підтримці, не тільки фінансовій. Важливо, щоб мами розповідали іншим мамам про нові можливості полегшити собі життя, які відкриває проект.

В ТЕМУ: 

/storage/shares/uploads/files/248508_116227195129847_6791661_n.jpg

Також ми раді, якщо активні мами будуть приєднуватися і, наприклад, курувати проект у своєму місті або районі. 

О том, чего не стоит бояться мамам при построении бизнеса

Не треба боятися того, що не вийде. Не треба боятися того, що чогось не знаєш, що немає досвіду, немає підтримки. Не треба боятися робити помилки. Страшно всім. Це - природньо. Успішну людину від неуспішної відрізняє лише одне – дія. Робіть хоч по маленькому кроку, але постійно.

Фото: Facebook

Предыдущий пост
Как вернуть доверие в отношения: 3 совета от психолога
Как вернуть доверие в отношения: 3 совета от психолога
Следующий пост
не хочет секса
5 причин, по которым мужчина не хочет секса

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.