Історія українки, морозиво якої вважається одним із найкращих в Ірландії

Оксана Шадріна: "Ми розпочали наш бізнес, маючи 500 євро."
Она уехала в Ирландию, чтобы изменить свою жизнь. И у нее это получилось. Знакомься, Оксана Шадрина.

Она - украинка, которая сделала почти невозможное - сумела открыть одно из лучших кафе с мороженым во всей Ирландии. В Украине она работала бизнес-тренером, но в один прекрасный момент в ее жизни появилась любовь. И она уехала.

А потом все сложилось, как в красивых историях: он умел делать мороженое, она - мастер общения  клиентами. И вдвоем они построили успешный и очень интересный бизнес. 

Рассажите о том, как вы приняли решение строить собственный бизнес?

Чотири роки тому я переїхала до Ірландії. Мій чоловік, Міхол, американо-ірландець і перед нашим одруженням, врахувавши всі обставини, ми вирішили жити в Ірландії. Тож перед нами постало питання, чим ми будемо займатись в професійному плані. Після того, як ми зважили всі за й проти, ми вирішили відкрити власний бізнес і об’єднати в ньому те, що нам подобається і те, що ми вміємо робити. Так ми започаткували наше кафе Fantastic Flavours Ice Cream Parlour, в місті Йол, в Ірландії.

/storage/shares/uploads/files/55726405_425505184694072_1316809691321335808_n.jpg

В ТЕМУ: 

Что вас вдохновило на этот сложный шаг?

Мій чоловік, Міхол, колись давно придбав на гаражному розпродажі невеличку машинку для виготовлення морозива і робив морозиво для своїх друзів, у якості хоббі. За багато років він вдосконалив свою майстерність й опанував дійсно унікальні рецепти. Я ж в Україні працювала бізнес-тренером у великій відомій компанії, і все моє професійне життя було навколо вдосконалення клієнтського сервісу. Так нам вдалось поєднати у нашому бізнесі наші захоплення і знання.

С какими сложностями вам приходилось сталкиваться на первых этапах работы?

Оскільки для малого бізнесу неймовірно складно отримати кредитування, ми могли розраховувати лише на власні вільні кошти. Тому на перших етапах доводилось реінвестовувати кошти з продажів, кожного дня перед відкриттям кафе докуповуючи щось необхідне.

/storage/shares/uploads/files/56365804_332058367663884_3163173276688056320_n.jpg

Правда, что свое дело можно открыть, не имея большого количества денег?

Це звичайно складно, але можливо. Ми розпочали наш бізнес, маючи 500 євро.

Что нужно, чтобы стать одним из лучших кафе в Ирландии?

Треба щиро дбати про своїх клієнтів і любити те, що ти робиш. Важливо пам’ятати, що у роботі з людьми дрібниць не буває та не йти на компроміс із якістю. Також кожного дня, відкриваючи наше кафе, ми пам’ятаємо, що ми маємо створити найкращий клієнтський досвід для кожного нашого відвідувача, не зважаючи на те, скільки нагород та відзнак ми вже отримали. Тож не можна розслаблятись. А ще дуже важливо працювати з правильними людьми - тому ми дуже ретельно підходимо до набору персоналу.

/storage/shares/uploads/files/55927951_593737474478585_3685719656712110080_n.jpg

Считается, что семейный бизнес – это путь к скандалам. Так ли это?

Це може бути так. В нас, наприклад, на початку були конфлікти стосовно бізнесових питань. Але потім ми чітко розподілили, хто за що відповідає і приймає фінальне рішення, і зараз ми з моїм чоловіком працюємо разом із задоволенням, без скандалів чи непорозумінь.

В ТЕМУ: 

Расскажите о жизни в Ирландии? Что вам нравится больше всего? И что нет? Вы скучаете по Украине?

Ірландія та Україна багато в чому схожі - здебільшого історично. В обох країн сумний досвід боротьби з агресією сусідів та важкий шлях до незалежності. Також об‘єднує й те, що в обох країнах люди привітні й доброзичливі. Тому адаптуватись було не дуже складно. В Ірландії подобається клімат і гарна природа, а також те, що море чи океан завжди поруч. В той же час я звичайно сумую за Україною, бо я там народилась, зростала, там також мої друзі й рідні, і взагалі тому що я - українка. 

Бизнес в Ирландии – это игра по правилам?

Ірландія з одного боку підпорядковується законодавству ЄС, а з іншого боку держслужбовці мають багато власних політик та процедур, що трапляється протирічать одне одному. Через це для малого бізнесу досить часто є майже неможливим дотримуватись абсолютно всіх законів та правил. Тому Ірландія дуже потребує реформи законодавства для малого бізнесу. Також, оскільки Ірландія досі доволі сильно керується католицькою етикою, то й у бізнесі інколи діє принцип, що краще просити пробачення, ніж дозволу. 

/storage/shares/uploads/files/56178567_441708086381796_5621737312833503232_n.jpg

Что бы вы посоветовали тем, что мечтает о своем кафе с мороженным?

Бути завжди зосередженим на створенні найкращого досвіду для своїх клієнтів. З самого початку ефективно організовувати управління бізнесом - розподіляти між власниками та працівниками відповідальність за створення якісного продукту і за обслуговування клієнтів та адміністративні функції, в той же час працюючи на єдину мету - задоволеного відвідувача.

Фото: Оксана Шадрина

Предыдущий пост
троллинг
Как опознать троллинг и как с ним бороться: советы психолога Лилии Король
Следующий пост
Як сформувати гармонійну особистість в дитинi (поради психолога батькам)
Як сформувати гармонійну особистість в дитинi (поради психолога батькам)

Новости партнёров

Fresh

Астрология

Что, согласно нумерологии, готовит для нас апрель 2024 года

На что следует обратить внимание в апреле, чтобы войти, а вернее ворваться на волне успеха?
Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.