Психолог розповіла, скільки часу можна читати новини, щоб не страждала психіка

психіка
Уже більш ніж 50 діб ми починаємо ранок із новин. А потім протягом дня по кілька разів заходимо в чати та різні додатки. Нам важливо бути в курсі подій і розуміти, що відбувається в країні.

Сьогодні ми читаємо дуже багато новин і намагаємось не пропускати відео з місця подій. Ділимося інформацією, телефонуємо рідним та уточнюємо, що відбувається в тому чи іншому регіоні нашої країни. Ми робимо це не заради марної цікавості. У нас один ворог, одна Україна та одне бажання – перемогти.

Однак мозок не встигає прийняти всі ті новини, які ми читаємо та слухаємо протягом дня. Тому іноді необхідно проводити так звану «інформаційну дієту». Інакше можливі нервові зриви, оскільки нам буде важко контролювати емоції та адекватно сприймати будь-які події.

Психолог та експерт програми «Зірковий шлях» на каналі «Україна» Світлана Арефнія пояснила, як правильно дозувати потік інформації.

Встановіть режим дня, протягом якого робіть паузи, щоб дізнатися про ситуацію в країні. Бажано читати новини протягом години тричі на день

– порадила психолог Світлана Арефнія.

девушка читает новости

Експерт радить продивитись інтернет та пошту вранці, потім в обід, щоб розуміти загальний стан у країні, а також увечері. Весь час намагайтеся заповнювати якоюсь діяльністю. Якщо у вас є можливість повернутись до роботи – це чудово.

Протягом дня виконуйте прості, але необхідні завдання: прибирайте, готуйте, періть і т. ін. Якщо умови та місце, де ви знаходитесь, дозволяють вийти на вулицю і пограти з дітьми – не нехтуйте цією можливістю. Таке проведення часу підвищує рівень позитивних емоцій і покращує настрій.

Режим дня та дозована інформаційна дієта допоможуть вам впоратися з порушенням вегетативних та психологічних проблем

– пояснила Світлана.

Предыдущий пост
зґвалтування
Як допомогти людині, яка пережила сексуальне насильство
Следующий пост
втрата оселі
Психологиня розказала, як впоратися з почуттям втрати оселі

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.