Психологиня розповіла, як врятувати психіку під час війни та повернути собі радощі життя

психіка під час війни
Психологиня Вікторія Любаревич-Торхова розповіла, як позбутись синдрому відкладеного життя та дала поради, як втримати психологічний стан у нормі.

Війна змінила кожного українця, проте є люди, які особливо складно проходять цей період. Психологиня Вікторія Любаревич-Торхова зазначає – на її думку кожен другий українець наразі потребує професійної допомоги. А найрозповсюдженішою проблемою є синдром відкладеного життя.

Втішайте себе тим, що синдром відкладеного життя не виникає просто так – ви дуже добра людина і співпереживаєте тим, кому зараз погано. Виокремлюйте з цього позитив і хоча б трошки тіште себе – ви цього заслуговуєте. Простіше тим, у кого є діти і близькі поруч – є заради кого усміхнутись, привести себе до ладу, причепуритись, приготувати їжу.

девушка в цветах

Ще однією проблемою зараз є нерозуміння та неприйняття інших. Особливо це стосується дозвілля та його демонстрації у соціальних мережах.

Люди переживають цей час по-різному і це нормально. Пізніше ми об’єднаємось у спогадах та у досвіді. Зараз же одні продовжують жити і хочуть ділитися цим у соціальних мережах, а інші – не приймають це. Як правило, друга категорія людей – це ті, хто горюють чи переживають втрату або ж люди, з сильним відчуттям провини вижившого. Добре, що хтось може ділитись щасливими моментами – це величезний прогрес!

– пояснює Вікторія Любаревич-Торхова в ефірі «Ранку з Україною».

Не менш цінною порадою є дозвіл собі на все, але потроху. Експертка рекомендує виділити певний час на те, щоб поплакати, порадіти, почитати новини, зайнятись буденними справами тощо. Головне – продовжувати жити.

Предыдущий пост
залежність від новин
Психологиня розповіла, як позбутися залежності від новин
Следующий пост
ворог
Психолог розповіла, як позбутися відчуття провини, якщо не встиг врятувати близьку людину від ворога

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.