Чи можливо контролювати своє майбутнє? Психологиня дала поради, як жити в умовах війни

майбутнє
В умовах військового часу важливо максимально зберігати спокій.

Більше 110 днів війни за плечами, але звикнути до такого життя просто неможливо. Українці змушені змінюватись, адаптуватись до нової реальності та жити одним днем. Що виявилось складнішим, ніж ми могли собі уявити.

Коронавірус показав нам, що плани можуть будуватись не більше, ніж на тиждень, а війна навчила жити одним днем. Але насправді, в нас і раніше не було цього контролю. Те, що людина може контролювати своє життя – ілюзія. Єдине, що ми можемо – обирати один із запропонованих нам варіантів.

девушка задумалась

Проте це стосується лише далеких або глобальних планів. Інша річ – планування свого «завтра».

Ви маєте жити так, щоб були сили та бажання прокинутись завтра. Під час війни виживуть лише ті, хто мають сенс жити. Раджу кожному завести блокнот, де ви розписуватимете свій день в деталях – кожні пів години. Шукати в кожному дні радощі та активність, а на новини відводити мінімальну кількість часу. А ще не занурюйтесь у прогнози: коли закінчиться війна, помре путін чи ми переможемо. Зрозумійте, інформаційна війна анітрохи не краща за збройну. Людина тоне в цих невтішних новинах і потихеньку заводить себе в депресію

– пояснює постійна експертка програми «Ранок з Україною» каналу «Україна».

Олена Адамова радить сконцентруватись на своєму «сьогодні» і проживати його максимально комфортно та цікаво. А ще шукати крапельки щастя для себе і своїх близьких, це і приведе нас до перемоги.

Предыдущий пост
людина зникла безвісти
Психологиня розповіла, як жити, якщо близька людина зникла безвісти
Следующий пост
Стамбульська конвенція
Чому ратифікація Стамбульської конвенції надважлива: розповідає практикуючий психолог

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.