Хлопець боїться, що його заберуть на фронт: як не втратити до нього повагу?

повага
Статья эксперта
Війна в Україні триває вже понад 140 днів. Герої із ЗСУ захищають нас щодня, щоб ми могли й далі жити.

Проте не всі чоловіки взяли зброю до рук, і це нормально. Бо є не лише воєнний, а ще й економічний, інформаційний, волонтерський фронти. Та не всі це розуміють. І хтось навіть починає втрачати повагу до чоловіків, які не пішли воювати. Чому так стається? Як не втратити повагу та зрозуміти чоловіка?

На ці та багато інших запитань відповіли психологиня, ведуча проекту «Ранок у Великому Місті» (ICTV) Юлія Зорій та психологиня, ведуча проекту «Екси» (Новий канал) Наталя Єжова.

Перш за все варто зрозуміти, що страх – невід’ємна частина кожного з нас. Це звичайна реакція організму на стрес, таким чином ми захищаємося. Психологиня Юлія Зорій розповідає, що страх чоловіка перед війною, смертю – не те, чого варто соромитися чи цуратися.

Усі люди мають свій поріг страху. Хтось боїться більше, хтось менше. І часто в нас виникають хибні уявлення, що люди, які йдуть на фронт, не бояться. Насправді це не так, адже страх притаманний усім. Просто для професійних військових, які займаються цією справою все життя, це менш домінуюча емоція. А для новачків, звісно, це може бути сильним стресом, і страх тут є неминучою реакцією

– розповіла Юлія.

Юлія Зорій

Тому виникає питання ще й до жінки, яка перестає поважати чоловіка за його страх. Ви маєте проаналізувати: чоловік просто боїться померти та залишити родину? Чи ваші з ним моральні цінності не співпадають зовсім? Щоб краще зрозуміти страх чоловіка, поставте себе на його місце.

Вживіться в цей образ, приміряйте на себе «сорочку» чоловіка. Чи справді ви готові йти воювати, якби були на його місці? Що вас зупиняє у прийнятті такого рішення? Такий спосіб завжди допомагає

– радить психологиня Наталя Єжова.

Наталя Єжова

А ще замисліться про плюси того, що ваш чоловік не йде воювати. Наталя Єжова радить застосувати техніку «але ж».

Скажіть собі: «Мій хлопець не йде воювати, але ж він дає гроші на армію», «…але ж він працює, платить податки», «…але ж він зі мною, зберігає наші стосунки та виховує дітей», «…але ж він захищає мене та нашу родину». Знайдіть своє «але ж», щоб повернути повагу до чоловіка

– радить психологиня.

Предыдущий пост
гнів
Стала агресивною під час війни: 5 екологічних способів приборкати гнів
Следующий пост
эвакуация
Близкие отказываются эвакуироваться: психолог рассказала, как принять их решение

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.