Ведуча каналу «Дім» Ірина Хоменко розповіла, якою бачить нашу перемогу і поділилася планами на майбутнє

Ірина Хоменко
Ексклюзивне інтерв'ю з Іриною Хоменко.

Відома акторка, ведуча телеканалу «Дім» Ірина Хоменко у відвертому інтервʼю розповіла про особливості нового соціального ток-шоу «Я не забуду», привідкрила завісу стосунків із колегою по проєкту «Ранок Вдома» Лілією Ребрик і зізналася, які плани будує на найближче майбутнє.

– Ірино, звідки зʼявилась ідея програми «Я не забуду»?

За рік війни багато хто зрозумів, наскільки українці величні та сильні! Мабуть, ми і самі це до кінця не усвідомлювали. Багато хто залишився на рідній землі, незважаючи на небезпеку, багато хто вирішив боронити нашу землю і це не тільки про чоловіків і військових, скільки жінок пішли допомагати, навіть діти збирають гроші і віддають їх на підтримку ЗСУ, купують машини, старлінки. Хотілося б, щоб якомога більше таких моментів, люди памʼятали. Тому що герої не тільки захищають нас на передовій, а й оберігають цей тил, і хочеться сказати кожному з них: “Я не забуду ваші вчинки, ваш героїчний незламний дух, все те, що ви зробили для того, аби Україна продовжувала бути незалежною, вільною, демократичною країною і нарешті ми всі памʼятали, хто ми і чого гідні.

– Чи складно було знайти героїв на шоу? Які історії ми почуємо?

Історій багато, а героїв ще більше – такі реалії війни. Команда проєкту дуже ретельно їх відбирає. Це звичайні українці, про яких має знати кожен. Всі ці історії варто запам’ятати і переповідати майбутнім поколінням.

Ми знайшли людей, які у мирному житті ніколи б не познайомились, а через війну їхні долі переплелися. Вони змінили одне одного чи навіть врятували життя одне одного. У нас будуть різні герої, різні історії, але їх усі об'єднує те, що люди не втратили віри у власні сили, що люди борються та допомагають іншим.

Наша ж задача – не тільки висвітлити вчинок, а ще й подякувати цим особистостям, які на власний ризик подають руку допомоги іншим. Як, наприклад, одна із наших героїнь Клавдія Іванівна. Вона не виїхала зі свого села під Миколаєвом, а навпаки – оберігала, розміщувала, годувала, прала речі наших захисників, як вона їх називає – соколиків.

Ірина Хоменко

– Після повномасштабного вторгнення ви стали працювати на телеканалі “Дім” у тому числі і на ранковому шоу. Як вам працюється з новою командою?

Вони різні. Ці команди абсолютно різні, як і кожна людина – особистість, так і кожне ранкове шоу – особистість. Це для мене новий досвід, нові знайомства, новий емоційний стан – все по-іншому, але не менш прекрасно. Як кожна квітка унікальна в своїй подобі, в своєму ароматі, так і кожне ранкове шоу – теж унікальне. Для мене це особлива квітка, якою я насолоджуюся, я її ціную, плекаю, оберігаю її і, звичайно, працюю над собою, щоб ставати краще і краще.

– Разом із вами на «Ранку Вдома» Лілія Ребрик, пам’ятаєте, як дізналися, що знову працюватимете разом? Як відреагували?

Про те, що Лілія Ребрик теж вестиме ранкове шоу я дізналася одразу, як тільки мене покликали на канал. Я була дуже щаслива тому, що зі мною буде моя колега. Плюс, Ліля великий професіонал – людина 5 років була у прямому ефірі. Я багато чому у неї вчусь і вже багато чому навчилася. Дуже вдячна їй за поради та підтримку – це, можна сказати, мій вчитель у цьому напрямку. Тому я щаслива, що вона поруч зі мною. Нещодавно ми провели спільний ранок – це такий крутий досвід! Мені здавалося, що я починаю думку, а вона її завершує. Це так класно, коли люди на одній хвилі, а тим паче – дівчата! Це прекрасний досвід! На “Ранку з Україною” нам вдалося всього один раз попрацювати разом, і то нас було багато в ефірі, а тут ми лише вдвох провели ефір і це було щось неймовірне! Обовʼязково перегляньте, думаю, що вам теж це сподобається!

Ірина Хоменко

– З Лілею і Костею підтримуєте стосунки?

Звичайно! Зараз кожен, як може, так і підтримує відносини з іншими людьми, коли є можливість подзвонити і є зв'язок. Але так, намагаємося спілкуватися, цікавимося, як справи, самопочуття, емоційний стан – зараз це дуже важливо. Але мені здається, що більшість людей концентруються на внутрішній стан власної родини, щоб збалансувати стосунки і додати більше любові, тепла та затишку своїм рідним, а далі йдуть друзі та колеги.

– З родиною вже будуєте плани на майбутнє у стилі «після нашої перемоги ми…»? Якщо так, то що хотіли б реалізувати?

Думаю, що ми всі хотіли б після нашої перемоги виїхати за кордон, на море і насолодитися відпочинком. Я розумію, що це дуже складний період для всіх чоловіків, тому що я з дітками можу виїхати, а він – ні. А я не можу залишити чоловіка, бо вважаю, що це нечесно. До того ж, коли ми одружувалися, я обіцяла, що буду з ним і в щасті, і в горі, в багатстві і в бідності. Тому вважаю, що не можна залишати чоловіків у цей непростий час, бо вони почуваються непотрібними і не розуміють, заради чого їм жити. А ось коли ми переможемо, то обовʼязково усією родиною поїдемо на тепле море, чи покататися на лижах, або просто відпочити. Ми дуже любимо нашу країну, підтримуємо, залишаємось тут, але в той же момент вже хочеться трохи розвіяти свого чоловіка, змінити картинку і щоб він теж видихнув. Чоловіки зараз теж переживають сильний стрес, вони розуміють, що на них лежить велика відповідальність, що вони наші захисники і підтримують на в усьому.

Ірина Хоменко

– Чи прописували собі плани на цей рік? Зараз беретеся щось планувати взагалі? І що б хотілося реалізувати у 2023 році?

План і бажання кожного українця - це звичайно наша перемога. Я вірю, що 2023 рік – це рік, коли кожен українець нарешті для себе усвідомить, настільки важливий мир в його країні, настільки важливо бути вільним і почуватися вільним у своїй країні, де цінують його думку, де поважають його, де він може не соромлячись говорити вільно про будь-що. Тому, думаю, що 2023 рік буде переможним і що нарешті кожна сім'я возʼєднається, що всі діти повернуться в свої домівки. А вже тоді відновлюватимемо країну і допомагатимемо реабілітуватися людям. І будемо народжувати більших діток, щоб виховати вільну, незалежну, гідну націю! Націю, про яку дізнався весь світ і ми гордо говоритимемо в усьому світі «I'm ukrainian!»

Предыдущий пост
Wellboy
Wellboy сделал неожиданное признание о своей карьере
Следующий пост
Дмитрий Архипов
Звезда сериала «Молодая» Дмитрий Архипов рассказал, сталкивался ли с дискриминацией по возрасту

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Я не потерплю клевету»: Алина Доротюк рассказала о звездных интервью и хейте

Между раундами шоу «єПитання» журналистка Алина Доротюк также рассказала, в каком случае вступает в дискуссию с комментаторами.
Психология

От робототехники до арт-терапии: как в Школе Супергероев учат маленьких пациентов больниц

Современный образовательный процесс сложно представить без творчества.