Олімпійський чемпіон Жан Беленюк зізнався, чому приховував сильну травму

Жан Беленюк
На Олімпійських іграх-2016 у Ріо Жан Беленюк виборов срібну медаль та пообіцяв, що через 4 роки «переплавить її на золото».

Обіцянку Жан Беленюк виконав, проте участь українця у Олімпійських іграх у Токіо була під загрозою. За 3 тижні до своїх змагань, спортсмен отримав серйозну травму, на відновлення якої, за словами лікарів, потрібно було мінімум 6 тижнів.

Навіть серед тренерів були сумніви, що Жан буде виступати на Олімпіаді.

Я сам в шоці через те, як усе відбувалося. І тільки віра мого тренера дала мені наснаги та сили продовжувати. Дійсно ситуація була критична. За три тижні до Олімпіади вилітає повністю плече з суглоба. Я бачив, як тренери, а у нас їх багато, почали зневірюватись. Я зранку виходжу, у мене лангет на руці, я бачу, що вони припиняють розмову, опускають очі до низу, розуміють, що це нереально

- ексклюзивно поділився спортсмен у прямому ефірі до студії «Сніданку.Вихідний» на «1+1».

Жан Беленюк

Тренер спортсмена Володимир Щацький був впевнений, що Беленюк зможе відновити форму. Перші 10 днів після травми олімпієць призупинив тренування, замінивши їх на кардіо: їздою на велосипеді, вправами для пресу та іншим.

Жан Беленюк зізнався ведучим «Сніданку.Вихідний» Валентині Хамайко та Олександру Попову: запалення було настільки сильним, що спочатку він взагалі не міг підняти високо руку. Ближче до Олімпіади спортсмен почав розробляти руку разом з тренером. Проте психологічний тиск був подвійним, оскільки Беленюк раніше пообіцяв привезти золото.

Тиск був шалений. Уявіть ситуацію, що про травму знали люди, які безпосередньо знаходились у залі. Були чутки, що я травмувався, проте не знали, яка важкість цього травмування. Наступного дня після травми ми поїхали до лікарів і вони сказали, що це нонсенс боротися з цією рукою. І що це 100% авантюра. Що ви будете робити, якщо рука вилетить безпосередньо під час боротьби?.. Друзі, які не знали цієї ситуації, писали мені: «Як там підготовка? Чекаємо золото». А я лежу, в мене рука не підіймається. Я думаю, Господи, якби ти побачив, у якому я зараз стані, ти був би в шоці. Я відповідав, що все нормально, все у робочому процесі

- поділився олімпієць.

Жан Беленюк

Щодо кар’єрного успіху у двох різних галузях, спорті та депутатстві, Беленюк підкреслив, що поєднувати це доволі важко, в першу чергу він жертвує особистим життям.

Це робота 24/7, ніякого особистого життя. Зранку я йду на сесію, потім я тренуюсь до вечора. Після цього я просто без сил приїжджаю додому. Сплю, їм, а зранку усе те ж саме

- розповів олімпієць.

Спортсмен зазначив, що має плани у найближчому майбутньому відкрити зал з боротьби. За його думкою, Олімпіада підніме хвилю зацікавленості дітей у спорті, які у майбутньому також стануть олімпійськими чемпіонами. Наразі Беленюк вирішив не робити гучних заяв щодо кар’єри, а планує просто відпочити.

Жан Беленюк

Фото в тексті: прес-служба каналу 1+1, instagram.com/zhanbeleniuk

Предыдущий пост
Римма Зюбина
Римма Зюбина рассказала о непростых отношениях с сыном Даниилом
Следующий пост
Наталка Карпа
Наталка Карпа дала советы молодым мамам, как распределить свое время так, чтобы успеть все

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Я не потерплю клевету»: Алина Доротюк рассказала о звездных интервью и хейте

Между раундами шоу «єПитання» журналистка Алина Доротюк также рассказала, в каком случае вступает в дискуссию с комментаторами.
Психология

От робототехники до арт-терапии: как в Школе Супергероев учат маленьких пациентов больниц

Современный образовательный процесс сложно представить без творчества.