Андрій Данилко розповів, чи збирається переходити на українську мову

Андрій Данилко
Співак Андрій Данилко розповів, який факт його творчості викликає у нього гордість і чому від початку війни він не став, як більшість українців, розмовляти українською мовою.

З початку війни Андрій Данилко вирішив не залишати свою домівку, тож найстрашніші дні провів у своїй знаменитій квартирі на Хрещатику. Зараз разом із артистом перебувають найближчі друзі, а родичі з Полтави постійно на зв’язку.

Співак зізнається – вже уявляє собі урочистий день перемоги України і готовий у будь-який момент вийти на Майдан, щоб заспівати українцям. А ось розмовляти російською артист поки не перестав, за словами Данилка – він довго не міг позбутись суржика, тому перехід на українську мову є для нього дещо проблематичним.

Головне – щоб мене не змушували. Все прийде, але це певний процес. Моя рідна мова – суржик! Від нього я дуже довго не міг позбутись – це дійсно велика проблема. Є люди, наприклад, ті, які виросли на Західній Україні – для них природньо розмовляти українською. А у нас було все по-іншому. Тому, мабуть, Сердючка у свій час була для мене певним спасінням, адже вона говорила, як я

– ділиться Андрій Данилко в програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна».

Андрій Данилко

Артисту довелось витратити чимало сил та часу, щоб навчитись розмовляти чистою російською мовою. Але все це було добровільно. Проте весь цей час він залишався вірним собі та рідній мові, тож писав і виконував пісні українською.

Я пам’ятаю, що пісня «Гоп-гоп» українською мовою виграла «Золотий грамофон», і ми відправились у кремль, де отримали статуетку. Це вже про щось говорить! До речі, саме ця пісня і визначила справжню Сердючку

– розповів співак.

Андрій Данилко

Предыдущий пост
Надя Дорофєєва
Надя Дорофєєва розповіла, як змінилось її життя після розлучення з Дантесом
Следующий пост
Україна
Разом до перемоги: зірки разом з талановитими дітьми випустили трек на підтримку України

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна