LUIKU/DIKANDA/ASANOV: Українські та польські музиканти об'єдналися заради підтримки України

LUIKU/DIKANDA/ASANOV
Україна і Польща разом не лише на політичному, волонтерському, а й на музичному фронті!

Сонце все ще світить за бетонними стінами? Як жити, як творити в часи війни? Понад 100 днів український народ бореться за свою державність, незалежність і гідність, кожен по-своєму, як може.

Лідер гурту Luiku Дмитро Ципердюк бореться своїм талантом, своєю музикою і творчістю. Артист запросив до співпраці виконавців із Польщі: відомий фолк-колектив Dikanda та фронтмена рок-бенду Piersi Адама Асанова – адже ми тепер ближче один до одного, це можна побачити на кордоні, на вокзалах, усюди, де гостинні поляки допомагають українцям, вимушеним бігти від війни.

LUIKU/DIKANDA/ASANOV

Зворушливою піснею «Сонце на бетонних стінах» музиканти нагадують, що страждання людей в Україні досі є буденними, що їм все ще доводиться писати повідомлення з-за бетонних стін бомбосховищ під звучання сирен, які попереджають про повітряні, ракетні чи артилерійські атаки. Текст пісні побудовано на основі обміну такими повідомленнями.

Це фрагменти з діалогів близьких людей, що перебувають у різних обставинах: одні в Україні, інші під мирним небом, звідки діляться своїм теплом, своїм сонцем, яке осушить сльози й осліпить тих, хто руйнує наше життя

- коментує музичну роботу Дмитро Ципердюк.

Разом з тим, композиція віддає шану полякам, які без жодних запитань і сумнівів присвячують свій час і ресурси для допомоги всім, хто її потребує. Двомовність твору підкреслює зв’язок, що склався між нашими народами. Звичайне сонце стає символом надії.

LUIKU/DIKANDA/ASANOV

Процес створення пісні тривав 2 місяці. Для цього було залучено 11 музикантів-інструменталістів і 6 студій звукозапису: 4 – в Україні, і ще 2 – у Польщі. Автором музики та слів виступив Дмитро Ципердюк. Польська адаптація тексту - Adam Asanov, Dikanda, Kamila Kępczyńska Kaleta (магістр польського мовлення Vox Populi 2021). Реліз відбувся за підтримки програм Erasmus+ та Creative Europe, міжнародного проєкту MUZOLINGUA INTERNATIONAL, реалізованого учасником гурту Dikanda Шимоном Бобровський у партнерстві з Великобританією, Швецією та Іспанією.

Одночасно з виходом композиції виконавці презентують відеокліп до неї, який має додатково збагатити та посилити меседж, що йде з України. Меседж про те, що не варто звикати і переводити на порядок денний жорстокість війни.

Предыдущий пост
Вікторія Булітко
Вікторія Булітко, Юлія Зорій та інші зірки ICTV розчулили розповідями про своїх тат до Дня батька
Следующий пост
Олена Фроляк
Олена Фроляк зізналася, чи планувала покинути Україну

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Они рассказывали самое болезненное, а потом начинали веселый квиз»: как искали 100 украинцев для квиз-шоу «Поле»

Украинская кастинг-группа имела меньше двух месяцев на отбор 100 украинцев из всех желающих сняться в проекте «Поле».
Шоубиз

Правда ли, что умер король Великобритании Чарльз III?

Информацию о смерти короля Чарльза III опровергли.
Психология

Упражнение для заземления от психолога: 9 минут, чтобы снять стресс

Уже больше двух лет украинцы живут в постоянном стрессе, влияющем на качество нашей жизни.
Астрология

Китайский гороскоп на неделю с 18 по 24 марта 2024 года: что ждет ваш знак Зодиака

Откройте для себя тайны будущего с нашим подробным ежедневным китайским гороскопом для недели с 18 по 24 марта 2024 года.