Леся Нікітюк показала унікальний ветеринарний шпиталь: «Такого немає більше ніде»

Леся Нікітюк
У госпіталь для тварин, що знаходиться на Хмельниччині, телеведуча Леся Нікітюк завітала під час зйомок тревелу «LeМаршрутка» (Новий канал).

Під час повномасштабної війни, яка триває вже дев’ять місяців, постраждали не лише люди, а й тварини. Над ними так само знущались окупанти, їх так само ранило осколками, в них так само тепер є не тільки фізичні, а й психологічні травми. У тревел-проекті «LeМаршрутка», який щопонеділка транслює Новий канал, Леся Нікітюк показала глядачам унікальний ветеринарний шпиталь, що знаходиться у Хмельницькому.

Моє рідне місто відіграє особливу роль у цій війні. Тут є дещо, чого немає більше ніде. А саме – перший в Україні військовий ветеринарний шпиталь, в якому оперують та лікують службових собак, які постраждали внаслідок бойових дій. Українцям дорога доля не лише кожного солдата, а й кожної тварини

– розповідає Леся Нікітюк.

Леся Нікітюк

Команда шпиталю не просто лікує чотирилапих, а й регулярно сама їздить на лінію фронту та робить операції під обстрілами.

Я задоволений, що в мене така команда! Вони не побоялись оперувати там, де стріляють, де лунають вибухи. Чи оперувати, коли бійці тримають над нами простирадло, щоб у рану не сипалася земля… Я їм вдячний! А снайперам ворога дають їхню державну нагороду чи за двох наших бійців, чи за одну службову собаку. Розумієте, як вони порівнюють…

– каже головний лікар військового ветеринарного шпиталю Кирило Чумаков.

Леся Нікітюк

На боці ворога також є службові тварини, але ставлення до них жахливе.

Розповім ситуацію. До мене привезли поранену собаку. Коли зняли ошийник, то побачили російський прапор, вибиту кличку тварини та номер військової частини. Ми тварину врятували, адже вона не винна, що була з того боку. Потім принципово перейменували, і тепер та сучка зветься Лелека. Зараз вона виконує свою роботу і наближає перемогу України

– згадує лікар.

Леся Нікітюк

У ветеринарному шпиталі лікують не лише службових собак, а й будь-яких тварин, поранених внаслідок військових дій, і яких привезли волонтери чи військові з гарячих точок.

Пам’ятаю перших евакуйованих тварин з Харкова, з-під Києва. В коридор винесли стільці, поклали поранених собак, поставили переноски з пораненими котами. Тварини настільки розуміли, що ми їх рятуємо, що не видавали жодного звуку. Вони нам лизали руки. Тварини розуміють усе!

– розповідає Кирило Чумаков.

Дивіться одразу по два випуски тревел-проекту «LeМаршрутка» щопонеділка о 20:00 на Новому каналі!

Предыдущий пост
Холостяк 12
«Холостяк 12»: дивитися онлайн 6-й випуск від 02.12.2022
Следующий пост
Холостяк 12
«Холостяк 12»: смотреть онлайн 7-й выпуск от 09.12.2022

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.