ТОП-6 ознак, які видають відсутність смаку в одязі

відсутність смаку в одязі
Стаття експерта
У цій статті я розкрию 6 кроків, дотримуючись яких ви уникнете несмаку у своїх образах!

Яна Оверченка
Персональний стиліст та fashion-блогер.

«Яно, про смаки не сперечаються»! – скажете ви. І будете праві на 100%. Тоді замінимо слово «смак» на «почуття стилю». Напевно, так буде комфортніше отримувати деякі рекомендації від експерта-стиліста. Загалом, я підготувала 6 дуже легких та зрозумілих правил. Це буде доступно кожній із вас. Проте робити це чи ні – вибір лише за вами. Ну що ж, почнемо.

Крок 1. Позбавляємося застарілих моделей одягу

О, як я обурююся (м'яко висловлюючись), бачачи в магазинах, бутиках та шоурумах одяг із застарілими фасонами. І я однозначно вас не звинувачую в тому, що ви купуєте цей одяг. Адже ми схильні довіряти цим магазинам. Невже нам будуть продавати «не модний» одяг?

Користуючись цим, продавці гарно впарюють нам речі, які не лише нас не прикрашають, а й подекуди псують. «Вітаю, ви водій машини часу? Відвезіть ці речі у 2001 рік, будь ласка. Дякую.»

Як рятувати ситуацію? Насправді все можна виправити. Розвиваємо наочність. Дивимось покази, аналізуємо образи. Читаємо стилістів. Пам'ятаємо, що не тільки відмовляємося купувати застарілі моделі, але також позбавляємо свій гардероб від тих речей, що вже живуть там. А ще можна запросити стиліста на розбір гардеробу, що також прояснить ситуацію.

стильные образы

стильные образы

стильные образы

стильные образы

Крок 2. Скептицизм на адресу тонкого трикотажу

Я можу перерахувати 100 500 причин, чому тонкий трикотаж не потрібно носити. Як мінімум, найчастіше він підкреслює будь-які найменші недоліки фігури. Особливо, якщо у вас є бажання візуально приховати чи зменшити щось. Як максимум, він виглядає, вибачте, дешево.

Такий трикотаж також можна зустріти на теренах магазинів. Однак пам'ятайте мої слова та вибирайте вироби із більш щільного трикотажу. Це відноситься як до кофтинок (топів, лонгслів, футболок), так і до спідниць і суконь.

стильные образы

стильные образы

Крок 3. Говоримо «НІ» натуральному хутру

Адже не дарма такі відомі Модні Будинки, як «Valentino», «Victoria Beckham», «Karl Lagerfeld», «Prada Group», «Chanel», «Versace» та багато інших давно відмовилися від використання натурального хутра.

«Хутро? Я в цьому більше не беру участі. Я не хочу вбивати тварин заради моди. Це неправильно», - сказала Донателла Версаче. Від себе скажу, що це не лише неправильно, зараз це вже не вважається гарним.

Будьте, як Донателла - носіть штучне хутро. Тим більше багато моделей виглядають просто чудово!

стильные образы

стильные образы

Крок 4. Актуальність макіяжу

У свої 32 роки я записалася на курс «макіяж для себе». Сказати, що це чудово – нічого не сказати. Тому що досвідчений візажист навчить вас користуватися косметикою правильно та розповість про тенденції.

Зараз я по-справжньому люблю макіяж у своєму виконанні. Але загалом маю сказати, що актуальним є легкий, нюдовий мейк з акцентами на рум'яна та хайлайтер. І завжди у тренді буде доглянутий вигляд та чиста шкіра.

стильные образы

стильные образы

Крок 5. Додаємо аксесуари

Що я відношу до аксесуарів? Запам'ятовуйте: сумки, взуття, колготки, шкарпетки. Також хустки на голову (є багато варіантів, як їх зав'язати) і не тільки на голову, різні шпильки. Звичайно ж прикраси: підвіски, сережки, каблучки, браслети. Окуляри, ремені, брошки – туди ж.

Головне – додавати актуальні моделі. Повірте, додаючи акценти у вигляді аксесуарів, ваш образ покращиться в сотню разів.

стильные образы

стильные образы

стильные образы

стильные образы

стильные образы

стильные образы

Крок 6. Вказуємо на двері зношеним речам

Як це – зношені? Розтягнуті, випрані, порвані, вицвілі речі та ті, що не підлягають реставрації.Тобто з будь-якими дефектами. А ще ті речі, які нам не по фігурі (великі чи маленькі). Сміливо і без жалю позбавляємося їх.

Як бачите, все водночас і просто, і складно. Багато хто може зі мною не погодитися. І це нормально. Головне – щоб вам було комфортно. А хто готовий прокачатися – впроваджуйте ці кроки. І пам'ятайте – вибирайте одяг серцем.

Фото в тексті: надані експертом

Попередній пост
Діловий стиль Зима 2016
5 модних зимових речей для створення стильного ділового образу
Наступний пост
Impossible is Nothing
Анжеліка Терлюга, Людмила Лузан та Наталія Морквич знялись у новій кампанії adidas «Impossible is Nothing*»

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

В Україні покажуть новий фільм Жиля Леллуша про сучасних Ромео і Джульєтту

Днями один з найпрестижніших кінофестивалів 77th Cannes Film Festival анонсував конкурсну програму.
Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.
Психологія

Розвиваючі мультфільми для дітей 2 років

Зібрали найкращі мультики для дітей.