Різниця між трендовими та базовими речами у гардеробі: приклади від стиліста

гардероб
Стаття експерта
Необов'язково скуповувати трендові речі, щоби виглядати стильно. Важливо, щоб речі були актуальними та створювали цілісний образ.

Юлія Гринцевич-Садовська
Стиліст-іміджмейкер, експерт із створення індивідуального стилю.

Навіть якщо ми купимо десятки трендових речей, не факт, що вони будуть поєднуватися між собою і підходити нам. Це важливо розуміти, щоб не збирати в гардеробі речі, які ніяк не відображають нас і просто займають місце в шафі, тому що їх нема з чим носити.

Давайте розберемося, у чому різниця між базовими актуальними речами та трендовими та модними.

стильная одежда

стильная одежда

стильная одежда

З трендовими і модними речами ми знайомі з класичних стрітстайл образів, подіумів, дизайнерських лукбуків та ін. Це речі з гіперболізованими формами, що привертають увагу і яскраво та чітко доносять посил дизайнерів та стилістів.

стильная одежда

стильная одежда

Такі речі мають місце в гардеробі, їх доречно використовувати як акцент та родзинку, але погодьтеся, не кожній до душі привертати увагу надто ексцентричними образами. Тому ми й використовуємо базові та трендові речі у зв'язці, і базові часто переважають.

стильная одежда

стильная одежда

Базових речей у гардеробі може бути і 60%, і 80%, і всі 95%, тому що база - це основа стильного та актуального гардероба, в який можна органічно вписати трендові речі та показати свої знання у світі моди, передавши їх лише однією трендовою. деталлю в образі.

Базові речі - це речі, які насамперед актуальні, і ця актуальність за ними зберігається приблизно 5 років. Вони можуть запозичувати крій, деталі, відтінки з трендових та модних речей, але актуальні базові речі будуть використовуватися не місяць-другий, а кілька років.

стильная одежда

стильная одежда

Якщо ми вибираємо базові штани або джинси, вони будуть простого крою, дуже якісного матеріалу, але той же відтінок буде свіжим та сучасним, наприклад, пастельним чи ахроматичним.

стильная одежда

стильная одежда

Якщо це буде піджак-оверсайз, він не виглядатиме на вас так, ніби ця дитина надягла папин піджак. Актуальний піджак-оверсайз буде всього на 2-3 розміри більшим, вільним і простим, щоб його можна було носити на ділові зустрічі та прогулянки з друзями.

стильная одежда

стильная одежда

стильная одежда

Базові речі повинні легко інтегруватися у ваше життя і не виходити за межі вашого комфорту. Це ті речі, які дарують почуття безпеки та відчуття того, що ви знаходитесь у своїй тарілці. Але, нагадаю, важливо, щоб ці речі були з якісних матеріалів, в ідеальному стані та відповідали актуальним тенденціям останніх кількох років.

стильная одежда

стильная одежда

стильная одежда

А щоб зібрати грамотний і стильний гардероб, який підкреслюватиме ваші цінності та переваги, досить всього пари зустрічей зі стилістом, і ви зможете не просто зібрати гардероб, що працює, який максимально відповідатиме сферам вашого життя і сенсам, які ви хочете доносити.

І головне пам'ятати, що важливими є актуальність і відповідність світові, в якому ми живемо, незалежно від того, тренди чи база. Якщо ми хочемо виглядати стильно та сучасно – нам потрібно працювати над усіма аспектами образу.

Попередній пост
Як носити спідницю-олівець
Як носити спідницю-олівець, щоб не було ефекту випираючого живота: 5 важливих нюансів
Наступний пост
Чистимо гардероб
Чистимо гардероб: ТОП-6 речей, яких потрібно позбутися негайно

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.