Чистимо гардероб: ТОП-6 речей, яких потрібно позбутися негайно

Чистимо гардероб
Стаття експерта
З настанням весни мене охоплює дике бажання внести до свого гардеробу зміни. Іноді й у зовнішності. Ні, ну не так кардинально, щоб зробити каре, а щось м'якше... Наприклад, купити яскраву помаду!

Ольга Величко
Практикуючий стиліст-іміджмейкер.

Як мені в цей період хочеться змін, а з ними виглядати стильно і найголовніше актуально. Упевнена, що у багатьох прокидаються такі самі запити з приходом теплих днів. А щоб зібрати образ своєї мрії недостатньо знати лише про тренди, інакше якась річ із «прикордонних військ» може проникнути на територію модного гардеробу та все зіпсувати – миттєво здешевити весь образ.

Помилки під час вибору одягу

Частою помилкою буває абсолютна довіра магазинам на предмет асортименту. Не всі речі на полицях магазинів є актуальними. Я сотню разів бачила, як відомі магазини грішать, виставляючи на продаж речі, які давно застаріли. Покупець сліпо вірить, що якщо річ продається у такому серйозному магазині, то вона 100% буде трендовою. Ці речі там продаватимуться доти, доки їх купують. Тому важливо не потрапити до цієї пастки.

Ще найчастіша історія це копіювати образи street style. У більшості випадків на стрітстайлерах можна побачити луки, що зжили себе, зовсім не вписуються в must have. Якщо і відстежувати, то краще на іноземних сайтах, прописуючи пошук запит англійською. Тоді можливість не потрапити на моветон скорочується в кілька разів.

Тепер про моду на ретро. Мода на 70-ті увірвалася до нас два роки року, у вигляді квадратних мисів на взутті, брошках, хустках. Помітно наскільки старе заграло по-новому, моделі мають сучасніший вигляд, це відображається у фурнітурі, деталях. Помилкою буде дістати туфлі або сумку зі скрині бабусі та вважати себе в модному потоці. Мало того, що від речей зі скрині віє нафталіном, вони вщент ламають будь-який образ, навіть якщо вона від ікони стилю.

Викиньте це негайно!

Що потрібно знати про антитренди і як можна дати речі другий шанс я докладно опишу у цьому розділі. Хочу, щоб у кожної з вас була в пам'яті ця міні-шпаргалка з речей, які не тільки здешевлять ваш образ, а й повідомлять усім, що ви «не в темі».

І так поїхали!

  • Занадто облягаючі речі

Це не означає, що тепер потрібно перейти на оверсайз. Просто вибирайте облягаючі фасони, в яких між одягом та тілом є «повітря».

облегающие вещи

  • Час дірявих джинс добігає кінця

Запам'ятайте, ваш образ втрачатиме бали з джинсами з потертостями. Купуючи нові, віддайте перевагу без цього прикраси.

Время дырявых джинс подходит к концу

  • Укорочений жакет/піджак

Якщо довжина виробу коротша за рукав, то явно з такою річчю потрібно попрощатися. Надто довго такі моделі мали місце у наших гардеробах. Безнадійно застаріло. Позбавляємось.

Укороченный жакет/пиджак

  • Футболки з логотипом

Минулого року вони прийшли до нас із 2000-х, навіть у той момент вбудовувати їх у свій гардероб потрібно було дуже обережно. Наразі популярність їх впала до рівня «вульгарно». Тому прощаємось без жалю.

Футболки с логотипом

  • Легінси під шкіру стрімко здають позиції

Зараз краще зупинити свій вибір на штанах вільного крою з того самого матеріалу.

  • Спідниці/штани з написами на поясній резинці

Найвірніший спосіб орієнтуватися в застарілій моделі, це згадати, що було кілька років на піку популярності. Яка річ була у кожної другої? Оце і буде вам вірною підказкою в антитрендах.

Юбки/брюки с надписями на поясной резинке

  • Пов'язані навіки

Буває так, що вам річ дуже дорога і прощатися з нею ви не хочете. Я дам вам надію, улюблениці можна дати другий шанс!

Наприклад, сукню облягаючого крою можна носити у парі з кардиганом або жакетом актуального фасону. Резинка з написом можна приховати, не заправляючи низ сорочки, залишивши його зверху. Легінси одягнути в комплекті з взуттям з високою халявою і т.д. Але є одне правило! Річ, з якою ми «здружили» застарілу модель, має бути трендовою. Інакше вся задумка буде зірвано і замість того, щоб приховати недоліки, ми лише їх посилимо.

Дивіться на річ, крутіть як кубик Рубіка, думайте, як її можна обіграти коштом інших речей. Головне, щоб весь одяг, яким ви даєте друге життя, вам підходив за фасоном. Щоб вона вас прикрашала і була відповідного розміру. І тоді вас гардероб завжди радуватиме!

Фото у тексті: Pinterest

Попередній пост
гардероб
Різниця між трендовими та базовими речами у гардеробі: приклади від стиліста
Наступний пост
Які речі можна
Які речі можна та потрібно купувати на розмір більше?

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.