5 вагомих причин додати в раціон гарбуз цієї осені

гарбуз
Гарбуз – королева цієї осені. Вона є не лише символом Хелловіну, а й джерелом корисних речовин.

Гарбуз можна варити, смажити, запікати, консервувати, робити з нього кашу. Головне – не забути про нього цієї осені, бо для цієї пори року він неймовірно корисний і ось чому.

Нормалізує тиск

Гарбуз очищає судини від бляшок холестерину, внаслідок чого показаний гіпертонікам. Її вживання значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Допомагає при безсонні

Восени ми ходимо млявими, а потім довго не можемо заснути. Щоб спати міцно та солодко, на вечерю приготуй гарнір із гарбуза.

тыква

Допомагає схуднути

У гарбузі міститься багато харчових волокон, клітковини. Вона прискорює обмін речовин, водночас малокалорійна: всього 22 калорії на 100 грамів. Жиру в гарбузі майже немає, а вуглеводи складні.

Поліпшує зір

Помаранчевий колір підкаже тобі, що в гарбузі міститься рекордна кількість вітаміну А, каротину, який необхідний для гарного зору і правильного формування сітківки у дітей.

тыква

Регенерує тканини

Цей овоч сприяє швидкій регенерації тканин, завдяки чому шкіра швидше відновлюється після стресу і довше залишається молодою.

Попередній пост
корисна кава
Що додати в каву, щоб зробити її кориснішою
Наступний пост
кава
Як вибрати якісну та смачну каву: 4 лайфхаки від експертів

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.