5 властивостей броколі, які роблять цей овоч особливо корисним для жінок

броколі
Броколі – справжня комора мінералів та різноманітних вітамінів для здоров'я жінки.

Броколі дуже поширений по всій Європі, у Північній Америці та Австралії. Поступово цей овоч стає все більш популярним і в наших краях, тому дуже важливо знати, які ж корисні для здоров'я властивості він має.

Що входить до складу броколі?

Броколі не дарма вважається дуже корисним овочем. Цей представник капустяного роду містить такі корисні для організму мікроелементи, як селен, кремній, залізо, кальцій, бор, йод та ін., вітаміни: А, Е, РР, К та гр. В, а також білки, клітковину та безліч інших біоактивних нутрієнтів.

Наприклад, кальцій потрібний для зростання кісток і волосся, нормального стану нігтів і зубів. Мідь – для кровотворення. Селен бере участь у виведенні важких сполук та шкідливих речовин, що надходять із їжею. Цинк і марганець мають сприятливий вплив на поділ клітин та формування м'язової тканини. Натрій підтримує водно-сольовий баланс. Калій сприяє виведенню надлишків солі.

Броколі для краси обличчя та волосся

Завдяки високому вмісту колагену, фітоестрогенів, вітамінів C та A при регулярному вживанні броколі забезпечують гарний косметичний ефект.

Броколі для імунітету

Щоб зміцнити свій імунітет, що особливо актуально в холодну пору року, рекомендується пити сік з броколі. Усього одна склянка такого напою на день дуже ефективна у запобіганні застуді.

брокколи для женщин

Броколі для молодості

Броколі багатий калієм, що допомагає зберігати молодість та пружність шкіри. Також у складі є кальцій, фосфор, залізо, багато аскорбінової кислоти (вітаміну С) – це важливі вітаміни, які необхідні оздоровлення всього жіночого організму.

Броколі проти стресів

Кому як не нам, жінкам – дуже чутливим натурам, знати про стрес. А чи знала ти, що один із найкращих антидепресантів це теж броколі? Через свої корисні властивості цей овоч бореться з підвищеною тривожністю, а також завдяки антисклеротичним властивостям допомагає жінці впоратися з розладом нервової системи.

Броколі при вагітності

Броколі багата багатьма поживними речовинами, які життєво необхідні вагітним жінка: кальцій, вітаміни, білки, антиоксиданти, залізо, фосфор та інші. Також овоч багатий на клітковину, яка ефективна при запорах під час вагітності.

брокколи для женщин

Скільки можна їсти броколі на день?

У 100 г броколі міститься близько 30 ккал, 3 г білків, 4-5 г вуглеводів, а жири відсутні. Дієтологи стверджують, що можна сміливо їсти 200 г капусти щодня, це здатне запобігти розвитку багатьох захворювань.

Як вибрати броколі?

При виборі броколі зверніть увагу на колір плода - він має бути насичено зелений або з невеликим фіолетовим відтінком, наявність жовтого говорить про те, що овочі перезріли. Ще важлива еластичність суцвіть і коріння - чим вони твердіші, тим краще.

Попередній пост
Чим замінити олію
Чим замінити соняшникову олію і чому варто це зробити
Наступний пост
Великодній декор
Великодній декор: крута добірка яскравих ідей та пропозицій

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.