5 корисних властивостей сала, які тебе приємно здивують

Користь сала
Якщо раніше ти думала про сало, тільки як про висококалорійний продукт, тепер зверни увагу на його користь.

Важко уявити українця, який не куштував би сало. Навіть за кордоном багато хто знає, що це один із наших національних продуктів і, приїжджаючи в Україну, хочуть обов'язково його спробувати. Але мало хто знає, що сало – відмінне частування не тільки для святкового столу, а й гарна добавка у повсякденний раціон. І ось чому.

Найкорисніший компонент для жінок, який міститься у салі – арахідонова кислота. Це цінні ненасичені жири, які, до речі, у природі зустрічаються дуже рідко, але дуже добре впливають на роботу абсолютно жіночого організму.

Покращує обмін речовин

У салі хоч і містяться жири, але вони швидко розчиняються за температури тіла. Це означає, що вони легко засвоюються та не перевантажують печінку.

сало

Від сала не гладшають

Думаєш, жарт? Так, якщо їстимеш його багато. Але 20-30 грамів на день твоїй фігурі не нашкодять, при цьому дадуть відчуття ситості та заповнять організм потрібними вітамінами.

Цікаво: сало краще їсти з часником, хріном, перцем та гірчицею, оскільки гострі приправи сприяють швидкому засвоєнню жирів.

Підвищує імунітет

Завдяки тій самій рідкій арахідоновій кислоті, яка допомагає знизити рівень холестерину і сприяє виведенню токсинів, при регулярному вживанні сала організм стає більш стійким до вірусів. Якщо ж хочеш підвищити ефект – у холодну пору року їжте сало з часником.

Сприяє роботі мозку

Сало навіть рекомендується їсти тим, хто хоче підвищити інтелектуальну діяльність, оскільки цей продукт сприятливо впливає роботу мозку. Тому невеликий шматочок перед навчанням чи роботою, пов'язаною з розумовою діяльністю, буде дуже доречним.

Зігріває

На цей продукт особливо варто звернути увагу восени та взимку, коли погода не тішить теплом. Під час морозів організм вимагає більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії. Сало якраз вгамує цей голод.

сало

Як вибрати сало

Щоб сало приносило користь, потрібно при покупці обов'язково звертати увагу на його якість. У свіжого продукту свинини білий або ніжно-рожевий колір. Найкращим вважається сало молодої свині, відгодованої на поживних кормах. У нього ніжний смак та тонка шкірка.

Як правильно їсти сало, щоб воно приносило користь

Жінкам рекомендується вживати сало у першій половині дня. Так ти застрахуєш себе про жирні боки та зможеш насолодитися смаковими якостями продукту. Допустима норма – 30 грамів сирого або вареного сала на день.

До речі, багато хто погоджується в тому, що сире сало найсмачніше їсти, якщо його нарізати тонкими скибочками та покласти на невеликі часточки чорного хліба.

Попередній пост
Великдень 2023
Готуємося до Великодня: 15 креативних ідей з Instagram, як прикрасити паски
Наступний пост
Як пофарбувати яйця на Великдень
Як пофарбувати яйця на Великдень без шкоди для здоров'я: ТОП-6 способів

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна