5 причин, чому жінкам варто їсти чорнослив

чорнослив
Користь чорносливу для організму відома людству з давніх-давен. Ще тоді люди знали про цінність сухофрукту, особливо для здоров'я жінок.

Вітамінний склад чорносливу настільки багатий, що не включити його до свого раціону – це просто злочин! Сушена слива містить: вітаміни Е, К, РР, В1 та В2, бета-каротин та ретинол, а також аскорбінову кислоту. З мінералів є фосфор, кальцій, магній, натрій і залізо – все, що потрібно нам, жінкам.

Для настрою

Чорнослив дуже сприятливо впливає на стан нервової системи та сприяє гарному настрою. Плюс до цього багатий склад цих плодів відмінно бореться з депресією та нудьгою, тривожністю, дратівливістю та сумом, тим самим допомагаючи уникнути нервових зривів і навіть безсоння. Якщо шукаєш психологічний комфорт – включи цей сухофрукт у своє щоденне меню.

Чем полезен чернослив

Для краси

Ці ласощі ще й відмінний косметолог, тому що володіє омолоджуючими властивостями. У продукті є корисні поживні сполуки, які борються з вільними радикалами та захищають тканини тіла від окиснення. Внаслідок цього процеси старіння сповільнюються, пружність та гладкість шкіри підвищується. За рахунок стимуляції вироблення колагену вона стає більш еластичною, до неї повертається тонус.

І проти ваги та для неї

Чорнослив – чудовий помічник як для тих, хто хоче скинути вагу, так і для тих, хто хоче трохи набрати через надмірну худорлявість. Тим, хто страждає на виснаження і худорлявість, сушена слива в раціоні допоможе посилити апетит і стимулюватиме утворення шлункового соку. Якщо ж у тебе, навпаки, є трохи зайвих кілограмів, чорнослив допоможе їх втратити — внаслідок наявності в його м'якоті антиоксидантів та органічних кислот. У цьому випадку трохи чорносливу потрібно їсти у першій половині дня, але не переїдати його.

Польза чернослива для здоровья

Для роботи мозку

Для нас, жінок, працювати мізками – це святе! Ми любимо перевантажувати себе як фізичною, так і розумовою працею, а потім самі страждаємо від своєї ініціативності. У будь-якому випадку, лінуватися не варто, просто важливо допомогти собі бути активнішою. Додатковим джерелом енергії може стати саме чорнослив: він покращує пам'ять, активізує роботу головного мозку, а також підвищує імунітет. Тому якщо відчуваєш моральне виснаження та занепад сил — обов'язково їж чорнослив.

Проти онко

Велика кількість антиоксидантів і волокон робить чорнослив чудовою зброєю проти раку. Як профілактика рекомендується щодня з'їдати по 5 сухофруктів на день.

Попередній пост
Цілющі властивості калини
Калина – ягода від ста недуг: секрети вживання + рецепт унікального меду
Наступний пост
Шу з паштетом із копченої салаки
Шу з паштетом із копченої салаки

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.