5 причин, чому журавлина повинна бути у твоєму зимовому раціоні

Користь журавлини
А ти знала, що саме журавлину американські медики назвали одним із найкорисніших продуктів?

У зимовий сезон активно продається червона ягода під назвою журавлина. Якщо раніше ти проходила повз неї, то зараз обов'язково зверни увагу. І ось чому.

Від розладу шлунка

А ти знала, що кишкова паличка боїться журавлини? Тому навіть дієтологи рекомендують їсти цю ягоду при розладах шлунка. Так, якщо твій кишківник оголосив «страйк», допоможи йому чудодійним напоєм: кілька ложок журавлини залити двома склянками гарячої води, потім протягом 10 хвилин прокип'яти їх на слабкому вогні, потім охолоди та проціди – цей напій потрібно пити 4 рази на день по пів склянки.

  • Цікаво: калорійність журавлини лише 26 ккал. На 100 г, а ось сушеної – 308 ккал на 100 г продукту.

Проти застуди

Журавлина і морс з неї - відмінний протизастудний засіб. Річ у тому, що ці ягідки та їх сік мають чудодійний жарознижувальний ефект, а також сприяють тому, щоб позбавити організм від токсинів, які з'являються в застудний період.

  • Цікаво: змішай журавлинний сік із медом – цей засіб допоможе не тільки відкашлятися та боротися з ангіною, а й підвищує імунітет, діє як профілактика від грипу.

клюква

Джерело вітаміну С

Крім маси корисних вітамінів і мінералів, варто відзначити, що в журавлині міститься багато вітаміну С, який дуже важливий у холодну пору року. Тому журавлину можна сміливо назвати одним із найефективніших природних засобів для профілактики застуди. Ця ягода зміцнює імунітет, і навіть підвищує захисні функції організму.

  • Цікаво: у журавлині кількість вітаміну С настільки велика, що цю ягоду можна порівняти з цитрусовими.

Проти втоми

Крім цілющих противірусних властивостей, сік журавлини також здатний позбавити стресу і втоми, подарувавши натомість гарний настрій. Річ у тому, що журавлинний морс підвищує активність мозку і тим самим збільшує працездатність.

Від інфекцій

Один із головних секретних компонентів журавлини – речовина танін, який добре бореться з інфекціями. Завдяки регулярному вживанню журавлини та її соку, можна позбавити себе ризику підхопити якусь інфекцію.

клюква

Зверни увагу, що журавлину не можна їсти людям, які страждають захворюваннями печінки, підвищеною кислотністю шлункового соку, а також проблемами зі шлунково-кишковим трактом.

Попередній пост
зимовий раціон
5 простих способів, як контролювати апетит взимку
Наступний пост
Продукти для здорових бруньок
Що потрібно їсти, щоб мати здорові нирки: ТОП-7 корисних продуктів

Новини партнерів

Fresh

Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.
Психологія

Розвиваючі мультфільми для дітей 2 років

Зібрали найкращі мультики для дітей.