3 корисні властивості консервованого горошку, про які ти не знала

Зелений горошок
Ця постійна складова олів'є та вінегрету, виявляється ще й дуже корисна.

Супи, салати, гарніри, паштети, овочеві рагу – консервований горошок настільки універсальний, що може бути практично у будь-якій страві. Він чудово поєднується з м'ясом, рибою, овочами, різноманітними соусами, тому може чудово доповнити твоє щоденне меню. Дізнайся, у чому користь зеленого горошку.

Цікаво: першими почали консервувати зелений горох голландські фермери ще у 16 столітті. Лише через сто років ця традиція поширилася по всій Європі.

Вітаміни

А ти знала, що в консервованому горошку міститься вітамінів та мінералів не менше, ніж у багатьох свіжих овочах? Так, наприклад, у його складі є фосфор, калій, залізо – лише 26 мінералів. Також у ньому багато вітаміну В1, який корисний для нервової системи, а ще вітамін В2, який покращує внутрішньоклітинний обмін, та вітамін А – покращує стан шкіри та волосся.

Цікаво: добова доза консервованого горошку не повинна перевищувати 100-150 г на день, не частіше 3-4 днів на тиждень.

горошек

Від запорів та проблем із травленням

Оскільки у складі консервованого зеленого горошку є крохмаль і харчові волокна, він може ефективно позбутися запорів та інших проблем, пов'язаних із порушенням травлення. Також є клітковина, завдяки якій регулярне вживання цього продукту допоможе нормалізувати рівень холестерину, позбавитися шлаків і токсинів. Тому зелений горошок можна навіть сміливо назвати одним із продуктів дієтичного харчування.

Цікаво: калорійність зеленого консервованого горошку становить 55 ккал на 100 г продукту.

Для краси

Виявляється, консервований горошок, який ми так любимо додавати до різних салатів, ще й корисний для жіночої краси. Вся справа в антиоксидантах, які очищають організм на клітинному рівні, тим самим позбавляючи його від токсинів та алергенів. Завдяки цьому, у людей, які регулярно вживають цей продукт, менше проблем зі шкірою, волоссям та нігтями.

Попередній пост
Що за життя без солодкого!
7 солодощів, які можна їсти в будь-яку пору року і не погладшати
Наступний пост
рецепти соусів до соусів
5 рецептів соусів, які ідеально підійдуть до овочів

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.