5 причин, чому жінкам щодня варто їсти ківі

ківі
Яскравий і гарний плід зеленого кольору привертає увагу незвичайним зовнішнім виглядом та особливими смаковими якостями, а ще дуже корисний для здоров'я.

Так, ківі вважається зимовим фруктом, але чомусь його воліють менше, ніж мандарини та апельсини, а дарма! Це ціла криниця вітамінів.

Цікаво: батьківщиною даної рослини вважається Китай, звідси й назва - «китайський аґрус», у нас воно носить назву - ківі.

Для схуднення

Оскільки основою даного плоду є вода, і в ньому практично немає цукру, його можна їсти людям, які хочуть схуднути. Також ківі містить ензими, які беруть участь у розщепленні жирів та сприяють їх спалюванню. Щоб нормалізувати вагу і скинути зайве, дієтологи рекомендують щодня з'їдати по одному фрукту після їди, або ж влаштовувати розвантажувальні дні на ківі.

Цікаво: калорійність ківі 55 ккал на 100 г.

Для краси

Завдяки своєму багатому вітамінно-мінеральному складу, ківі є не просто смачними та корисними плодами, але і практично «молодильними». Річ у тім, що його харчові волокна посилено застосовуються і в косметології для підтримки молодості шкіри та її пружності. Також дуже популярними є домашні маски з використанням ківі.

киви

Для імунітету

Такий маленький, а такий корисний! Це точно про плід ківі, адже в ньому міститься просто безліч важливих для організму речовин: вітаміни А, В, РР, Е, С, В9 (фолієва кислота), залізо, кальцій, магній, натрій, сірка, фосфор, хлор, йод, кобальт, молібден, фтор, а також глюкоза, фруктоза та клітковина. Тому ківі дуже ефективний для зміцнення імунітету та загального оздоровлення організму.

Від стресу

Регулярне використання у раціоні, допоможе у профілактиці депресій, рекомендовано при перевантаженнях нервової системи та стресах.

Проти застуди

Оскільки у ківі міститься багато вітаміну С, він дуже ефективний проти вірусних та застудних захворювань. Саме тому його так важливо обов'язково вживати в холодну пору року.

киви

Цікаво: фахівці рекомендують не очищати ківі від шкірки, тому що в ній міститься втричі більше антиоксидантів, ніж м'якоті. Завдяки цьому ківі також має протиракові, протизапальні та антиалергенні властивості. Ківі краще їсти прямо зі шкіркою, але, звичайно, перед цим слід зголити волоски пристосуванням для чищення моркви або тупим ножем.

Попередній пост
морозиво
Секрети домашнього морозива, яке не відрізнити від ресторанного
Наступний пост
краса
5 неймовірних властивостей звичайної капусти для жіночого організму

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.