5 важливих причин, чому варто їсти горіхи щодня

горіхи
Користь, яку приносить твоєму здоров'ю щоденне вживання горіхів, значно більша, ніж їхня калорійність!

Якщо ти уникала регулярно вживати в їжу горіхи через їх високу калорійність, ти зміниш свою думку, прочитавши про те, як мигдаль, волоські та кедрові горіхи цілюще впливають на твоє здоров'я.

Горіхи мають протизапальні властивості

Регулярне вживання горіхів дозволяє боротися із запальними процесами в організмі та сприяє більш здоровому старінню. Крім цього, горіхи також корисні людям з діабетом та хворобами нирок. У таких випадках варто вживати фісташки, бразильські та волоські горіхи, а також мигдаль.

орехи

Горіхи знижують рівень стресу

Насіння гарбуза, фісташки та кеш'ю багате магнієм, який цілюще впливає на здоров'я нервової системи. А ось насіння позитивно впливає на сон і настрій через вміст такої амінокислоти як триптофан.

Горіхи допоможуть тобі схуднути

Попри те, що горіхи містять чимало калорій, саме цей продукт може допомогти тобі позбутися зайвих кілограмів. Зокрема, мигдаль та фісташки допомагають скинути зайву вагу. Так, згідно з дослідженнями, жінки, які регулярно вживали мигдаль, змогли схуднути в талії значно швидше, ніж ті, які зовсім не їли їх.

До того ж, організм людини засвоює не всі калорії, що містяться в горіхах. Припустимо, 30 г мигдалю містить близько 170 калорій, але організм засвоює лише 130 калорій.

орехи

Горіхи знижують ризик інсульту

Регулярне вживання горіхів допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту. Якщо кожен день включати до свого раціону мигдаль, кедрові та волоські горіхи, можна знизити ризик серцевого нападу на 30-50%.

Горіхи знижують ймовірність раку грудей

Жінки повинні включити горіхи до свого щоденного раціону в обов'язковому порядку. Адже 60 грамів волоських горіхів на добу можуть вдвічі знизити ймовірність виникнення раку грудей. Цей факт підтверджено дослідженнями на лабораторних щурах в Університеті Маршала.

Попередній пост
рукола
Чим корисна рукола: ТОП-7 властивостей, про які ти не здогадувалася
Наступний пост
сніданок
10 корисних сніданків, які можна приготувати за 5 хвилин

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

Привітання з Днем вишиванки у віршах та прозі

Привітання з Днем вишиванки для ваших друзів та близьких.
Фітнес та здоров'я

Чорна королева: що потрібно знати про меланому

Про меланому та причини її виникнення, про профілактику цього підступного захворювання, про те, як важливо вчасно поставити діагноз, про правила життя, які допоможуть берегти вашу шкіру.
Шоубіз

«МастерШеф 13»: чим учасники здивували суддів та хто залишив шоу в 11 випуску

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам довелося вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.