5 неймовірних властивостей звичайної капусти для жіночого організму

краса
Зміни своє ставлення до капусти.

На перший погляд, капуста здається звичайним і малокорисним овочем, але вчені можуть з цим посперечатися. Капуста містить 36 різних антиоксидантів і безліч вітамінів і мікроелементів: К, С, В6, кальцій, калій, магній.

Капуста покращує травлення

Капуста багата на нерозчинні харчові волокна або клітковину, які збільшують кількість корисних бактерій в кишківника. Нерозчинна клітковина є паливом для таких корисних видів бактерій як Bifidobacteria та Lactobacilli.

капуста на столе

Капуста та тиск

Збільшення дієтичного калію у раціоні сприяє зниженню високого артеріального тиску. А в 100 г червоної капусти міститься 243 мг.

Капуста та здоров'я серця

Червона капуста містить рослинні пігменти антоціаніни (родина флавоноїдів), які й надають їй такого яскравого кольору. Вчені знайшли зв'язок між антоціаніном та зниженням ризику серцевих захворювань. Крім цього, капуста здатна зменшувати високий артеріальний тиск та ризик захворювання на коронарну артерію.

капуста на столе

Капуста та вітамін С

Організм людини використовує вітамін С для багатьох важливих функцій - він допомагає організму абсорбувати залізо, що містяться в овочах, а також необхідний для вироблення колагену. Щобільше, вітамін С є антиоксидантом і допомагає у профілактиці раку. Так, ризик раку легень зменшується на 7%, якщо щодня вживати 100 мг вітаміну С.

Всього 80 г капусти містить у собі 85% рекомендованої дози вітаміну С на день, як і в одному невеликому апельсині. Особливо корисна у цьому плані червона капуста.

Капуста зменшує хронічне запалення

Завдяки багатому вмісту антиоксидантів, капуста може боротися з хронічним запаленням (запальні захворювання кишківника, ревматоїдний артрит, а також серцеві недуги).

Попередній пост
ківі
5 причин, чому жінкам щодня варто їсти ківі
Наступний пост
кава
Не бадьорить: 3 причини, через які ти відчуваєш втому після кави

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.