Як правильно варити брюссельську капусту?

Брюссельська капуста
Брюссельська капуста продається всю зиму. Якщо ти навчишся її правильно варити, то у тебе завжди буде корисний гарнір, малокалорійний ланч на роботу або частування для друзів, приготоване за 20 хвилин.

Правильно варити брюссельську капусту необхідно не тільки щоб бона була смачнішою, але і для збереження користі цього дива чудесного. Користь брюссельської капусти варта окремого опису, але двома словами - це зміцнення імунітету, нормалізація роботи ШКТ, зниження рівня холестерину, поліпшення зору і навіть профілактика раку молочної залози. А ще 43 ккал за 100 г!

Чи достатньо, щоб навчитися правильно варити брюссельську капусту?

Заморожену капусту не розморожуй. Свіжу промий, зніми жовті листочки. Обріж корінець на 1 мм, зроби надріз на хрест на ньому. Так капуста провариться рівномірніше.

Варити брюссельську капусту краще у великій каструлі: під час приготування качанчики трохи набухають і збільшуються у розмірі.

брюссельская капуста

Варити свіжу брюссельську капусту потрібно в киплячій підсоленій воді трохи більш як 7 хвилин, а заморожену — трохи понад 12 хвилин після закипання. Не переварюй: стане м'якою, із запахом, але без вітамінів.

Щоб не було характерного запаху, додай кілька крапель лимонного соку в кінці варіння.

У пароварці брюссельську капусту потрібно варити 25 хвилин. У мультиварці брюссельську капусту варити 12 хвилин на режимі "тушкування".

Якщо капуста готова, її можна легко проткнути вилкою.

Найпростіший рецепт із брюссельської капусти: видавити трохи часнику на відварену капусту і полити сметаною. Можна також вологою обваляти в сухарях і обсмажити на вершковому маслі, можна посипати тертим сиром, але головне правильно зварити.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Шу з паштетом із копченої салаки
Шу з паштетом із копченої салаки
Наступний пост
Гречаний тост
Гречаний тост із квашеними томатами черрі, огірком та кількою

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.
Шоубіз

Олександр «Терен» – можливий новий герой шоу «Холостяк»?

Український захисник зізнався, що чекає запрошення на популярну романтичну ТБ-програму.
Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.