5 причин вибрати арахісову пасту на сніданок

користь арахісової пасти
Навіть просто намазавши арахісову пасту на хліб, ти вже отримаєш корисну та смачну смакоту.

Арахісова паста – продукт корисний, універсальний та смачний. І найвдаліший час для неї – сніданок. І ось чому.

Різноманітність сніданків

Арахісова паста на сніданок – це не просто бутерброд. На її основі можна приготувати багато смачних та ситних страв. Так, її можна додати у вівсяну кашу замість вершкового масла, зробити на її основі заправку до салату, соус до м'яса, риби, використовувати як начинку для корисних домашніх цукерок без цукру, просто намазати на будь-які фрукти, а також приготувати різноманітні тости: з червоною рибою, авокадо, грушею та яблуком.

арахисовая паста

Для спортсменів

Сніданок з арахісовою пастою - ідеальний варіант для тих, хто займається спортом. Наприклад, у ній міститься велика кількість білка (близько 7 грамів у двох столових ложках), який необхідний збільшення м'язової маси тіла. Також багатий склад пасти надовго дарує відчуття ситості.

Корисний склад

Арахісова паста – джерело 26 мінералів та 13 вітамінів (В1, В2, А, Е, РР, фолієва кислота, йод, залізо, калій, кальцій, кобальт, магній, ресверітрол, фосфор та цинк). Також у ній багато рослинного білка, який легко засвоюється, та корисних жирів, які дадуть необхідну енергію на весь день.

арахисовая паста

Для імунітету

Якісна арахісова паста містить багато цинку, який разом з іншими мінералами допомагає захистити організм від вірусів у холодну пору року, зміцнюючи імунітет. Тому взимку бажано їсти арахісову пасту щодня.

Висока калорійність

Оскільки в арахісової пасти досить висока калорійність, її краще в невеликій кількості й на початку дня. Достатньо однієї столової ложки на день – цього вистачить, щоб приготувати бутерброд.

Крім цього, на думку дієтологів, арахісова паста здатна підвищувати рівень тестостерону в крові, який допомагає нарощувати м'язи та спалювати зайвий жир. І завдяки високому вмісту протеїну у складі, ці ласощі можуть виступати гарною альтернативою м'ясу для вегетаріанців.

Попередній пост
Хочеш стати сироїдом
Сироїдіння: плюси, мінуси та як запланувати літній детокс
Наступний пост
роли з огірка
5 оригінальних закусок з огірків, які можна приготувати за 5 хвилин

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.