5 простих способів, як контролювати апетит взимку

зимовий раціон
У холодну пору року їсти хочеться частіше і більше. Як же у такому разі не набрати зайвого?

Напевно ти помічала, що взимку апетит посилюється і в результаті - ми гладшаємо. Вся річ у тому, що в холодну пору року на «обігрів» організм витрачає більше енергії, а найефективніше її поповнення – з їжі. Тому взимку хочеться їсти частіше та більше. Але як у такому разі перестрахувати себе від зайвих кілограмів?

Каша вранці

Порада хоч і банальна, але ефективна. Зернові заповнять організм вуглеводами та енергією, яка потрібна для нового робочого дня. До каші додай ложку меду – вже два корисні вуглеводи. На перекус – банан чи хурма. Ці два фрукти містять корисні речовини, що допомагають виробленню серотоніну - гормону щастя, якого так не вистачає взимку.

хурма

Пий більше води

Вода пригнічує почуття голоду та дає відчуття ситості. Склянка звичайної негазованої води за 30 хвилин до кожного прийому їжі допоможе тобі їсти менше. Випивай близько 7-8 склянок на день.

Їж білок

Напади голоду значно послаблюються, якщо у твоєму раціоні регулярно будуть присутні білкові продукти: сир, кефір, м'ясо птиці, бобові. Але за рахунок більшого вживання білків у жодному разі не можна обмежувати вуглеводи – у твоєму зимовому меню завжди повинні бути зернові, овочі, фрукти, але, звичайно ж, у помірних кількостях.

творог, кефир

Не роби великих перерв

Дробове харчування допоможе тобі прискорити обмін речовин і навіть схуднути. Тому розділи прийоми їжі на 5-6 разів і вживай їжу невеликими порціями. Це навіть може бути пара яблук, морквина чи йогурт, з'їдені між основним обідом та вечерею – вони допоможуть уникнути прояву надмірного голоду.

Приймай вітаміни

Регулярно, особливо в зимовий період, потрібно приймати вітамінні комплекси. Річ у тому, що нашому організму потрібні мінерали, вітаміни та амінокислоти, а якщо він їх не отримує з їжі, то вимагає знову. Як результат – ненажерливість.

Не їж пізніше, ніж за чотири години до сну, адже навіть яблуко, з'їдене на ніч, може надати погану службу. Все тому, що уві сні обмін речовин сповільнюється і всі отримані калорії переходять над енергію, а жири.

Попередній пост
кава
Як вибрати якісну та смачну каву: 4 лайфхаки від експертів
Наступний пост
Користь журавлини
5 причин, чому журавлина повинна бути у твоєму зимовому раціоні

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.