Чим замінити соняшникову олію і чому варто це зробити

Чим замінити олію
Де знайти заміну соняшниковій олії та чому нам необхідно це зробити?

Соняшникова олія – це звичний та знайомий продукт для кожного з нас. Саме на ньому нам у дитинстві смажили картоплю і взагалі готували всілякі страви. Однак, з часом виявилося, що використовувати соняшникову олію не так вже й безпечно для здоров'я.

Перш ніж розібратися на якій олії краще смажити та чим можна замінити соняшникову олію, давай розберемося в цьому питанні.

Користь та шкода соняшникової олії

Так, на полицях у магазинах є рафінована та нерафінована соняшникова олія. Рафінована олія – це продукт після обробки, без смаку та без запаху. Вона не несе в собі ніякої користі, але й для смаження їжі її не рекомендують використовувати.

Нерафінована соняшникова олія вважається більш корисною, тому що цей спосіб обробки дозволяє зберегти всі корисні речовини, які знаходяться в насінні. До того ж, у соняшниковій олії справді багато користі.

олия

Користь соняшникової олії

  • Лінолієва кислота у складі покращує імунітет;
  • знижує рівень холестерину;
  • насичує вітаміном Е та омолоджує;
  • покращує пам'ять та бере участь у білково-вуглеовдному обміні.

Негативних властивостей в соняшникової олії мало. Найсерйозніший - це її висока калорійність через яку рекомендується скоротити кількість вживаної олії.

Однак, соняшникова олія може зіпсувати смак їжі та додати їй непотрібних властивостей. Тому все частіше ми замислюємося про те, щоб знайти заміну соняшникової олії.

6 корисних альтернатив соняшниковій олії

Кокосова олія

Кокосове масло - це рослинні жири, які добуваються холодим способом (тобто зберігають у собі всі корисні властивості). У кокосової олії дуже приємний та цікавий смак, а також низька калорійність. Воно відмінно поєднується із схудненням та готуванням дієтичних сирників на сніданок.

Кунжутна олія

Кунжутна олія дуже цікавий продукт. З її допомогою можна наситити організм кальцієм, зміцнити серце, ясна та печінку. Вона відмінно поєднується з салатами, служачи смачною та корисною заправкою.

До того ж, кунжутна олія може зберігатися у твоїй шафі цілих 9 років без втрати своїх властивостей.

Кунжутное масло

Арахісова олія

Арахісова олія не дуже популярна в наших широтах (хіба що у формі арахісової пасти). Однак вона дуже корисна. В ній цілий комплекс корисних вітамінів, а також фосфор, магній, йод, кальцій та інші корисні речовини.

Нерафінована арахісова олія використовується в різних кухнях: в азіатських, американській та європейській кухнях.

Мигдальне масло

Мигдальна олія - це ідеальний постачальник корисного вітаміну Е і вітамінів групи В. До того ж, в ній дуже приємний смак без різких запахів. Вона відмінно поєднується з салатами, куркою та рибою. Щоправда, калорійно. На 100 мл 816 ккал.

Миндальное масло

Конопляна олія

Конопляна олія – це дуже крутий продукт, який зробить твої страви прянішими та цікавішими. Ти здивуєшся, але вона дуже добре впливає на імунітет та ендокринну систему, а поєднується з кашами, випічкою та свіжими салатами.

Оливкова олія

Найзнайоміша нам альтернатива соняшниковій олії – оливкова. Вона відмінно поєднується з салатами та гарячою їжею. Олія багата на всі корисні вітаміни та мінерали, не володіючи протипоказаннями.

Щоправда, її різкий смак може сподобатися не всім.

Оливковое масло

Як бачиш, альтернатив звичній для нас соняшниковій олії дуже багато. Головне, вибрати те, що підходить саме тобі.

Попередній пост
продукти харчування
6 продуктів харчування, на яких не варто заощаджувати
Наступний пост
броколі
5 властивостей броколі, які роблять цей овоч особливо корисним для жінок

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна