5 рецептів дієтичних котлет, від яких ти не погладшаєш

правильні котлети
Хочеш смачненького, але боїшся зайвих калорій? Тоді ці рецепти для тебе.

Слово "котлети" часто асоціюється з чимось смаженим та шкідливим. Однак є багато різноманітних способів приготувати цю страву не лише смачно, а й корисно.

Котлети із броколі

Ще один варіант корисних овочевих котлет, які потішать незвичайним смаком.

Інгредієнти:

 

  • 1 качан броколі;
  • 1 яйце;
  • 2 ложки манки;
  • 50 г твердого сиру;
  • сіль;
  • рослинна олія.

Приготування:

Броколі потрібно попередньо розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк, порізати дрібно. Тепер додай манку, збите яйце та потертий на тертці сир. Все перемішай, сформуй котлетки та обсмаж на сковороді.

Котлеты из брокколи

Дієтичні котлети з булгуром і кіноа

Булгур та кіноа дають організму корисні повільні вуглеводи, насичуючи кров глюкозою. Вони добре підходять для приготування котлет.

Інгредієнти:

  • 140 г кіноа;
  • 140 г булгуру;
  • 100 г пармезану;
  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 100 г мелених пшеничних сухарів;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 3 часточки часнику;
  • олія для смаження;
  • сіль перець.

Приготування:

Усю крупу потрібно добре помити, пересипати в каструлю, влити воду, додати сіль. Варити булгур з кіно приблизно хвилин 15 - до повної готовності, остудити. Цибулину нарізати разом з часником, вівсяні пластівці подрібнити в блендері до борошна, сир дрібно натерти. Курячі яйця з сіллю збити в піну, перелити в посуд з крупою і перемішати, потім додати рубані овочі, тертий сир, а також подрібнену зелену цибулю. Сюди додай вівсяні пластівці, перемішай все, додай перець і сіль, мелені сухарі. Ще раз все перемішай. Сформуй котлети та обсмажуйте.

Котлети з індички

М'ясо індички дієтичне і є чудовою альтернативою курячому. Воно дуже ніжне і зовсім не жирне, в ньому практично немає холестерину, зате багато фосфору - майже як у рибі.

Інгредієнти:

  • 2 філе індички;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 1 столова ложка кисло-солодкого соусу;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • чорний перець та сіль за смаком;
  • оливкова олія.

Приготування:

М'ясо птиці дрібно порубай або перекрути в м'ясорубці, посоліть і поперчити. Сковороду розігрій і обсмажуй котлети на повільному вогні близько 10 хвилин. В окремій мисці змішай лимонний сік, кисло-солодкий соус та гірчицю. Наприкінці приготування котлети потрібно полити цим соусом, щоб вони були соковитими. І потримати страву на вогні ще хвилини дві.

Котлеты из индейки

Рибні котлети

Страва дієтична і дуже смачна. Рибні котлети сподобаються навіть тим, хто не дуже любить морепродукти. Є спосіб полюбити!

Інгредієнти:

  • 450 г картоплі;
  • 350 г філе судака чи іншої нежирної риби;
  • 2 чайні ложки томатної пасти;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • цедра половини лимона;
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної петрушки;
  • 1 столова ложка нарізаного кропу;
  • 3 столові ложки борошна;
  • яйце;
  • 4 столові ложки оливкової олії.

Приготування:

Картоплю відвари підсуши та розімни її до консистенції пюре. Далі приправ філе судака і поріж його на максимально дрібні шматочки. Тепер потрібно змішати картоплю, томатну пасту, гірчицю, цедру лимона, петрушку, кріп та сіль із фаршем. Тепер час ліпити котлети! Потім вмочи їх в яйце і борошно. Випікати котлети краще в духовці за 200 градусів. А подавати до столу – із зеленим салатом та часточками лимона.

Кабачкові котлети

Овочеві котлети – те, що потрібно для тих, хто стежить за фігурою. І тут ідеально підійдуть кабачки! Котлети з них низькокалорійні, готуються дуже швидко і при цьому неймовірно смачні.

Інгредієнти:

  • 500 г кабачків;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 75 г манки;
  • 2 столові ложки манки;
  • 250 мл води;
  • 1 столова ложка зелені;
  • сіль перець.

Приготування:

Кабачок потрібно натерти на великій тертці, посолити, залишити на 10 хвилин. Віджати рідину. Цибулю та часник дрібно порубати. На сковороді розігріти оливкову олію та обсмажити цибулю з часником до золотистого кольору. Моркву натерти на тертці. Додати воду, довести до кипіння. Постійно помішуючи, тонким цівком всип манку і вари ще 3 хвилини до загусання. Змішай моркву, манну крупу, рубану зелень та кабачок, додай улюблені приправи, сіль. Тепер сформуй котлетки та відправ у духовку на 30 хвилин при 180 градусах.

Попередній пост
буряк
7 речей, які обов'язково потрібно знати про буряк
Наступний пост
Найефективніші афродизіаки
ТОП-5 продуктів-афродизіаків, які здатні посилити сексуальне бажання

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.