Що не варто їсти на сніданок: список продуктів від дієтологів

сніданок
Кукурудзяні пластівці, кава та апельсиновий фреш – здавалося б, ідеальний сніданок з американської мелодрами. Однак ці продукти категорично не можна вживати на голодний шлунок.

Безумовно, свіжі овочі корисні, але не на голодний шлунок. Все через наявність у їхньому складі агресивних кислот, які при попаданні просто роз'їдають стінки шлунка. Постійні овочеві сніданки можуть спровокувати гастрит чи навіть виразку.

Кава

Горнятко кави вранці – щоденний ритуал багатьох українців. Але, на жаль, ця звичка є шкідливою. Річ у тім, що кофеїн стимулює виділення шлункових соків, які за відсутності їжі в шлунку просто руйнують слизову оболонку та порушують травлення, а в "подарунок" ти отримаєш гастрит.

кофе на завтрак

Якщо ти додаєш у каву молоко – себе не заспокоюй: каміння в нирках може бути наслідком такого кави. Побалувати себе вранці кавою можна, але перед цим слід добре поснідати.

Спеції

Не варто віддавати перевагу сніданкам зі спеціями, тому що вони провокують захворювання шлунково-кишкового тракту. Спеції дратують порожній шлунок і, як і кава, провокують надмірне виділення шлункового соку.

Специи на завтрак

Цитрусові

Цитрусові вранці – теж не найкраща ідея. Особливо апельсиновий фреш. Кількість цукру та кислоти, яку ви отримаєте на голодний шлунок разом із фрешем, зашкалює. Коли велика кількість кислоти потрапляє в шлунок, вона руйнує кислотний баланс, спричиняє печію і збільшує ймовірність розвитку хвороб травної системи.

Цитрусовые на завтрак

Солодощі та каші швидкого приготування

Здоба, солодощі та каші швидкого приготування вранці дають швидкий заряд енергії, але вже за годину ти знову будеш голодною. Крім того, прості вуглеводи сприяють швидкому підвищенню рівня цукру, а потім його стрімке падіння.

Сладости на завтрак

Тому не дивуйся, якщо через деякий час відчуєш різку втому та апатію. Ще один поганий компонент – дріжджі. Вони хоч і роблять випічку пухкою, але викликають в організмі бродіння та вбивають корисні бактерії.

Банани

Банани – природні цукерки, адже містять величезну кількість цукру. Поласувала – спровокуєш швидкий викид інсуліну та цукру. А високий вміст магнію створює дисбаланс із кальцієм і уповільнює роботу серця. Але якщо ти фанат бананів, поєднуй їх із природними жирами – арахісом, натуральними йогуртами та кашами, вони нейтралізують дію цукру.

Бананы на завтрак

Починати день зі склянки води – чи не найголовніше правило здорового харчування. Вода запускає метаболізм та стимулює процеси травлення. Але не холодна. Рідини низької температури спричинюють спазми судин слизової оболонки. Вода має бути кімнатної температури або навіть трохи підігрітою. Про газовані напої вранці взагалі слід забути, якщо ви хочете вберегти здоров'я.

То який він, правильний сніданок? Дієтологи програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" радять зранку їсти складні вуглеводи, наприклад, каші або білок, також чудово засвоюється нежирне м'ясо та яйця.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
7 принципів правильного харчування
7 принципів правильного харчування після 35 років
Наступний пост
7 принципів правильного харчування
7 принципів правильного харчування після 35 років

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.