8 причин почати свій ранок зі склянки води з лимоном

вода з лимоном
Вода з лимоном - справжнє джерело вітамінів і корисних мікроелементів.

Склянка теплої води та сік, вичавлений з половинки лимона - найпростіший на світі рецепт напою, який допоможе впоратися з низкою проблем, що перешкоджають повноцінному функціоналу організму. А ще склянка води натщесерце допоможе схуднути! Якщо після пробудження ти вживатимеш склянку теплої води із соком лимона, то вже за тиждень відчуєш позитивні зміни в організмі.

Вода з лимоном освіжає подих

Вода з лимоном вирівнює рівень pH у роті, запобігає карієсу та запаленню ясен. У чистому вигляді лимонний сік здатний навіть роз'їсти емаль зубів, а ось у поєднанні з водою має дуже м'яку та делікатну дію.

Вода з лимоном покращує настрій

Вітамін С – це натуральний антидепресант. Люди, які борються зі стресом або з постійним занепокоєнням, підвищеною тривожністю, не повинні відмовляти собі в домашньому лимонаді, причому будь-якої пори дня.

Вода с лимоном

Вода з лимоном сприяє схуднення

Одним із пунктів багатьох дієт для схуднення є склянка води з лимоном натщесерце на початку дня. Такий нехитрий прийом сприяє спалюванню жиру і може у кілька разів підвищити ефективність тренувань та спортивних вправ.

Налагоджена робота травної системи покращує метаболізм та нормалізує вагу. А лимонна кислота, у свою чергу, сприяє розщепленню жиру та схуднення організму.

Вода з лимоном підвищує імунітет

Вітамін C – гарант імунітету. Завдяки вмісту аскорбінової кислоти вода з лимоном діє як натуральний протизапальний препарат, допомагаючи, крім іншого, алергікам та астматикам боротися з їхніми захворюваннями.

Вода з лимоном виводить токсини з організму

Склянка води з лимоном натщесерце має сечогінну дію, стимулює виробництво ферментів, які очищають печінку і дуже м'яко впливають на роботу кишківника. Чому він спрацьовує краще за чашку кави? Напої з кофеїном підкислюють організм. А першим симптомом порушення кислотно-лужного балансу є слабкість та сонливість. Саме тому ефект чашки кави такий недовговічний. Краще почекати з першою чашкою напою та почати день, випивши води з лимоном.

Вода с лимоном

Вода з лимоном стимулює роботу мозку

Магній та калій, які присутні в соку лимона – живлення для нашого мозку. Якщо ти втомилася і перебуваєш у стані стресу – пий лимонну воду. Причому роби це не лише після пробудження, а й упродовж усього дня.

Вода з лимоном зволожує організм

Зневоднений організм – це сірий колір обличчя, сонливість, стомлюваність, занадто високий або навпаки низький тиск. Так відбувається тому, що вода потрібна для правильного функціонування лімфатичної системи. Ранкова склянка пробуджує її та доставляє рідину до тканин. Це дуже важливо, адже всю ніч, як правило, нічого не п'єш.

Вода з лимоном покращує колір обличчя

Лимонний сік активно застосовується як косметичний засіб. Але, наливши у воду, він поступово вдосконалює шкіру зсередини. Це відбувається завдяки вмісту антиоксидантів, що уповільнюють розпад клітин.

Через деякий час зникають пігментні плями, а прищі з'являються все рідше, що особливо актуально для тих, хто розташований до акне. Випиваючи воду з лимоном, ти дбаєш про зволоження шкіри.

Як правильно пити воду з лимоном

Врахуйте, що хоч лимон і розведений у воді, та все ж кислота може негативно впливати на зубну емаль. Тому стоматологи радять пити такий напій за допомогою соломинки.

Для приготування напою найкраще використовувати теплу воду - від 25 до 36 градусів. У гарячій вітамін С швидко зруйнується, а холодна може викликати спазм шлунку.

Не готуйте напій наперед, тоді він не матиме жодної користі.

На склянку води знадобиться половина лимона. Замість звичайної теплої води можна взяти зелений чай - так покращиться виведення токсинів.

Пити найкраще саме вранці, приблизно за пів години до сніданку. Обмежтеся однією склянкою води. Якщо ж ви вирішили додати мед - то краще залишити напій на період між сніданком і обідок, адже натщесерце він може підвищити рівень глюкози у крові.

Сніданок після лимонної води має бути повноцінним і містити складні вуглеводи.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
паска в мультиварці
Як приготувати паску в мультиварці: поради та рецепти
Наступний пост
перекус
Чим перекусити та не погладшати: 7 корисних ідей

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.