Бургер з баранини

Бургер з баранини
Без хімії та інших шкідливих добавок.
Час приготування
50
хв.
Тип кухні
Американська
Інгредієнти
1
порції
Відмічайте необхідні продукти для того, хто йде за покупками!

Бургери несправедливо відносять до шкідливого фастфуду, адже насправді ця страва смачна та поживна. Особливо якщо приготувати її вдома самостійно, за рецептом Шефа та експерта реаліті «На ножах» (Новий канал) Алекса Якутова.

Як приготувати бургер з баранини: рецепт

  1. М'ясо з жиром перебийте у фарш. Посоліть і поперчіть. Додайте маринований халапеньйо та соус харісса. За рахунок вмісту зіри та коріандру соус додасть котлеті соковитості та посилить її смак. Якщо харісси немає, для яскравості можете влити соєвий соус. Також додайте у фарш дрібно нарізані ріпчасту цибулю та кінзу. Вимісіть.
  2. Тепер фарш треба добре відбити в мисці. Так, щоб у результаті він прилипав до рук. Після відбивання відправте його в холодильник на 20 хвилин, щоб м'ясо добре промаринувалося.
  3. У цей час наріжте томат тонкими кружальцями, фіолетову цибулю – півкільцями, зелену цибулю – дрібно.
  4. Коли фарш промаринується, дістаньте його та викладіть на пергамент. За допомогою кільця чи руками сформуйте котлету. Вона має вийти приблизно 150 г, щоб після прожарювання ми отримали близько 110 г.
  5. Прогрійте сковороду без олії. Візьміть котлету на пергаменті та переверніть на сковороду м'ясом униз. Пергамент обережно зніміть. Просмажте котлету з двох боків до скоринки. Зніміть зі сковороди та дайте м'ясу відпочити на тарілці, доки зайвий сік стече.
  6. Поставте чисту сковороду на середній вогонь. У цей час булку розріжте навпіл і змастіть внутрішню частину вершковим маслом. Покладіть булку внутрішнім боком на розпечену сковороду. Прогрійте її до золотистої скоринки. Тепер вона зможе утримати сік котлети, не розмокнути й не розвалитися.
  7. Зберіть бургер. Спочатку на булку покладіть томат, зверху – зелену та фіолетову цибулю, потім котлету. Верхню половинку булочки змастіть соусом песто і накрийте котлету.

Готово!

Попередній пост
Дієтичні рулетики із кролика
Дієтичні рулетики із кролика
Наступний пост
Ідеальний овочевий паштет за 30 хвилин
Ідеальний овочевий паштет за 30 хвилин

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.