Солодке привітання: ТОП-3 десерти, якими можна порадувати коханого у День святого Валентина

Солодке вітання
Немає приємніше за подарунок, ніж щось приготовлене власними руками. Особливо, в якості «валентинки» на 14 лютого.

Нам стало прикро, що таке романтичне свято довелося відзначити у вівторок і присвятити другій половинці лише вечір після робочого дня. Ми вирішили продовжити свято і приготувати у вихідні щось дуже ніжне та солодке та зібрали кілька рецептів, які допоможуть тобі висловити свої почуття та провести незабутній вечір у компанії коханої людини.

Chocolate Bark

Сюрприз зі звичайним шоколадом навряд чи вийде. Вибір смаків дуже великий. Але красиві Chocolate Bark, популярні нині в Європі, напевно порадують твою другу половинку. Вони смачні, акуратні та дуже оригінальні, а ще Chocolate Bark чудовий додаток до келиха вина, чашки чаю та відвертих зізнань.

Ми вибрали найвдаліші поєднання для начинки, але це не заважає тобі проявити фантазію і вибрати самій інгредієнти. Згадай, що воліє твоя друга половинка.

Chocolate Bark

Інгредієнти для Chocolate Bark:

  • сушена вишня та мигдаль;
  • подрібнені карамельні цукерки;
  • солоне печиво та родзинки;
  • лісові горіхи та малина;
  • сухофрукти та лимонна цедра;
  • шматочки печива та журавлина;
  • гранат та сушене манго.

Приготування:

  1. Розтопи два види шоколаду, вилий їх на застелене папером для випікання деко.
  2. Акуратно перемішай кольори зубочисткою. Поки маса не застигла, прикрась її будь-якими фруктами чи горіхами.
  3. Дай шоколаду охолонути, повністю затвердіти.

Безе у білому шоколаді

Просте блюдо, знайоме нам з дитинства. Повітряне безе просто приготувати в домашніх умовах. Воно подарує настрій легкості та невимушеності романтичної зустрічі.

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 4 шт.;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Білий шоколад – 1 плитка;
  • Мигдалеві пластівці або яскрава присипка - для прикраси.

Безе в белом шоколаде

Приготування:

  1. Білки відокрем від жовтків і збий в піну.
  2. Поступово, по ложці, додай цукрову пудру, добре збиваючи. Головне – не поспішати, насипаючи цукор через однакову кількість часу дрібними порціями.
  3. Використовуючи кондитерський мішок, виклади масу у формі сердець на лист. Його можна змастити олією, або застелити папером для випічки – на ваш розсуд.
  4. Випікай 1-1,5 години за температури 100 градусів. У духовках найкраще використовувати режим традиційне статичне приготування.
  5. Він ідеально підійде для приготування випічки.
  6. Готовим безе необхідно дати відстоятися, за цей час можна розтопити шоколад і подрібнити мигдаль. Після того, як ласощі охолонуть, потрібно акуратно мокнути його в шоколадну масу та обваляти в горіхах.

Твій безе готовий!

Суфле із шоколадним лікером

Якщо ж ти хочеш щось більш пікантне, пропонуємо приготувати гаряче суфле – воно нікого не залишить байдужим у морозний зимовий вечір.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло, для форми - 1 ст. л;
  • Цукрова пудра для прикраси;
  • Какао-порошок – 2 ч. л;
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л;
  • Цукор (1 чашка - 125 грамів) - 1/4 чашки;
  • Вершкове масло – 2 ст. л;
  • Борошно – 2 ст. л;
  • Молоко – 3/4 чашки;
  • Яєчні жовтки – 4 шт.;
  • Яєчні білки – 4 шт.;
  • Ванільна пудра – 1/2 ч. л;
  • Шоколадний лікер – 1/4 чашки;
  • Топлений шоколад – 2 ст. л;
  • Малина для прикраси (не обов'язково) – 1/2 чашки.

Суфле с шоколадным ликером

Приготування:

  • Розігрій духовку до 200 градусів. Змасти дно та боки чотирьох формочок столовою ложкою вершкового масла, присип цукром.
  • Підготуй усі складові. Змішай какао-порошок, кукурудзяний крохмаль та столову ложку цукру, в іншій мисці змішай олію та борошно. Злегка збити один яєчний жовток у мисці.
  • Нагрій молоко до кипіння у каструлі. Далі необхідно збити в пасті з олії та борошна яйце. Поступово влий гаряче молоко у яєчний жовток, постійно збиваючи. Поверни суміш у каструлю та доведи заварний крем до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою.
  • Перемішуй ложкою крем на вогні близько хвилини, доки не загусне. Зніми з вогню, помішуй час від часу. Змішай три жовтки, що залишилися, з ваніллю, лікером, і цукрово-какао-кукурудзяною сумішшю. Збий із заварним кремом, накрий кришкою, і відклади убік.
  • Приблизно за 35 хвилин перед подачею на стіл збий яєчні білки, поки вони не збільшаться в чотири рази в обсязі. Поступово змішай з 3 столовими ложками цукру, що залишилися, збиваючи, поки не загусне. Поклади 1/3 безе у заварний крем.
  • Відразу переклади тісто в підготовлені формочки, трохи вище за ободи. Випікай відразу в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин, або поки суфле не підніметься.
  • Подавати у гарячому вигляді, з малиновим соусом та свіжою малиною.

Любіть один одного! І незважаючи на морози бережіть весну в серці.

Приємного вам апетиту!

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Яким має бути ідеальний зимовий сніданок
Яким має бути правильний сніданок узимку: важливі поради лікаря-дієтолога
Наступний пост
броколі
5 рецептів із броколі, які можна приготувати за 15 хвилин

Новини партнерів

Fresh

Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.
Психологія

Розвиваючі мультфільми для дітей 2 років

Зібрали найкращі мультики для дітей.