Що пити, щоб не хворіти: 5 рецептів чаю для підвищення імунітету на кожен день

Чаї для імунітету
Зараз той небезпечний час, коли будь-який чих викликає в інших людей паніку. Тому залишайся здоровою і, як кажуть, у будь-якій незрозумілій ситуації – пий чай.

У період змінної весняної погоди легко застудитися на тлі перепадів температур. Як не дати собі захворіти та підтримати організм корисним для імунітету зігріваючим напоєм?

Чай з шипшиною та калиною

Шипшина – відмінний помічник для імунної системи. Його плоди використовують при авітамінозах, для профілактики інфекційних захворювань, як сечогінний, жовчогінний, протизапальний, ранозагоювальний засіб. Калина також чудовий профілактичний засіб проти сезонних вірусних захворювань, але багатьом не подобається напої з неї на смак. Якщо поєднати дві рослини та доповнити щіпкою меліси - вийде і смачно, і корисно.

  • Рецепт чаю з шипшиною та калиною: 8 столових ложок сухих плодів шипшини залити 4 склянками окропу, кип'ятити 10-15 хвилин. Перелити в термос і наполягати протягом 4 годин, потім знову вилити в каструлю, потовкти розбухлі ягоди товкачем, додати 200 грамів плодів калини, прокип'ятити 5 хвилин. Додати кілька гілочок меліси, дати постояти 5 хвилин. Процідити, додати мед за смаком.

Чай с шиповником и калиной

Чай з ехінацеєю пурпурною

Ехінацея використовується при фізичній та психічній втомі, а також як засіб проти інфекцій. У народі цю траву називають "природним антибіотиком". Крім того, вона багата на мінерали: кремній, кальцій, селен, залізо, калій і магній.

Також ці рожеві квіти очищають лімфатичну систему, покращують роботу нирок та печінки, сприяють омолодженню організму. Ехінацея також має специфічний запах, тому рекомендуємо змішувати її з іншими травами. Утриматися від вживання цієї трави необхідно вагітним, дітям до трьох років, хворим на аутоімунні захворювання.

  • Рецепт чаю з ехінацеєю пурпурною: змішати листя суниці та чорної смородини, мелісу та ехінацею по 1 чайній ложці, залити 200 мл. гарячої води, дати настоятися. Краще вживати напій у першій половині дня.

Чай с эхинацеей пурпурной

Чай з хвоєю

Ялинова або соснова хвоя здатна зміцнити організм і допомогти у профілактиці ГРВІ. Містить велику кількість аскорбінової кислоти, вітамінів групи B, E, H, P, K, PP та мінералів: алюмінію, заліза, кобальту, марганцю, міді. Ефірні олії хвої можуть полегшити напади кашлю.

  • Рецепт чаю з хвоєю: взяти 2 столові ложки хвої, промити в холодній воді, залити склянкою окропу, кип'ятити 20 хвилин, настояти 30 хвилин і процідити. Перед вживанням додати мед та лимонну кислоту за смаком і пити по склянці на день у 2-3 прийоми.

Чай с хвоей

Чай з імбиром та обліпихою

В Індії імбир називають «універсальними ліками» - він має знеболювальну, протизапальну, спазмолітичну, збудливу, загоювальну, потогінну, тонізуючу, відхаркувальну, бактерицидну, жовчогінну, антибактеріальну дію. Краще брати свіже коріння, вибирай міцний, не зморщений і чистий.

  • Рецепт чаю з імбиром і обліпихою: 100 г обліпихи потовкти в кашку, 1 лимон і шматок кореня імбиру (приблизно 10 см) очистити від шкірки, натерти на тертці або зробити пюре в блендері. Змішати, додати корицю та листок м'яти. 3 чайні ложки залити 200 мл. гарячої води, решта може зберігатися у холодильнику кілька днів. Мед додати до смаку.

Чай с имбирем и облепихой

Чай з куркумою

Куркума має виражені протизапальні та антиоксидантні властивості, допоможе в лікуванні застуди, головного болю, болю в горлі, а також суглобових та м'язових болях. Можна приготувати золоте молоко з урахуванням улюбленого рослинного молока.

  • Рецепт чаю з куркумою: 1 столову ложку куркуми, 2 столові ложки натертого імбиру та ¼ чайної ложки чорного перцю горошком довести до кипіння з 500 мл води. Кип'ятити 5 хвилин, потім відставити та дати настоятися ще 5 хвилин, процідити. 150мл. рослинного молока (соєвого, кокосового, мигдального) змішати в блендері з процідженим напоєм, додати 1 столові ложки меду.

Чай с куркумой

Попередній пост
Солодкий Валентин
Солодкий Валентин: три рецепти випічки від ведучих «Готуємо разом»
Наступний пост
7 принципів правильного харчування
7 принципів правильного харчування після 35 років

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Я не потерплю наклепу»: Аліна Доротюк розповіла про зіркові інтерв’ю та хейт

Між раундами шоу «єПитання» журналістка Аліна Доротюк також розповіла, в якому випадку вступає в дискусію з коментаторами.