В умовах війни: 5 каш, які не потрібно варити, а просто запарювати окропом

каші
Приготування крупи без термічної обробки — відмінний спосіб заощадити час.

В умовах війни часто нема можливості повноцінно готувати їжу. Після бомбардувань можуть вийти з ладу і комунікації, як от газ чи електрика. Тому важливо на готовку витрачати мінімум фізичних і матеріальних ресурсів. Новий канал дізнався у Шефа та експерта реаліті «На ножах» Алекса Якутова, які крупи можна вживати без варіння.

Гречка

Багато хто й досі впевнений, що гречку потрібно обов’язково варити. Та цю крупу можна просто заливати водою. Причому не окропом, а чистою водою кімнатної температури в пропорції 1:2. Справа в тому, що коричнева гречка вже готова. Якщо подивитись упаковку, там вказано, що вона обсмажена і висушена. Тож простої води буде достатньо аби вона набухла і стала придатною для їжі. У воді вона має настоятися приблизно 5 години. А ліпше 8-10. Після цього її можна вживати.

Гречка

Ячна крупа

Це каша з подробленого ячменю. Традиційно її теж варять. Але можна заливати і окропом в пропорції 1:2. Дати настоятися мінімум 2 години. Час приготування залежатиме від розміру подробленого ячменю.

Кускус

Ця дрібна крупа готується досить швидко. Її не треба варити. Досить залити окропом так, щоб його було трохи більше, ніж самої крупи. Накрити тарілкою і через 15 хвилин можна споживати.

Кускус

Перловка

Перлову крупу також можна заливати водою. Причому вода необов’язково має бути дуже гарячою. Заливають її з розрахунку 1:3. Проте, щоб дійти, крупа має настоюватись 24 години.

Геркулес

Цю кашу теж не потрібно варити. Навіть, якщо на упаковці вказано, що вона потребує варіння. Достатньо залити окропом і почекати 15-20 хвилин.

Геркулес

Попередній пост
7 принципів правильного харчування
7 принципів правильного харчування після 35 років
Наступний пост
кам’яна сіль
Харчовий технолог дала поради, чим замінити кам’яну сіль

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.