4 продукти, які слід вживати в холодну пору, щоб підвищити імунітет

імунітет
Дієтолог розповіла, які прості правила дня допоможуть залишатися здоровими та бадьорими.

З першими холодами наш психоемоційний стан стрімко прямує до нуля. Фахівці радять займатися фізичними вправами, якомога більше часу проводити на свіжому повітрі та переглянути свій раціон. Насамперед варто вернути увагу на вітчизняні овочі та фрукти, наприклад, дорогі ягоди годжі можна з легкістю замінити нашими малиною, лохиною або полуницею, вони містять однаково вітаміну C та антиоксидантів, але коштують значно менше.

З точки зору генетики, ми краще засвоюємо продукти, вирощені на нашій землі. У нас для цього адаптовані усі системи організму

– коментує дієтологиня Ольга Безугла в ефірі каналу «Дом».

Гречка

Один із найвідоміших українських суперфудів є вдома у кожного. Це гречка. Вона є джерелом вітамінів групи B, цільнозернових волокон і клітковини. Гречка є ідеальним замінником кіноа і принесе користь вашому кишківнику.

Гречка

Сало

Королем українського суперфуду вважається сало. Фахівці радять не більше 30 грамів на добу. Омега-3, ретинол, незамінні жирні кислоти, вітаміни A, D, E містить ця поживна традиційна українська закуска.

сало

Квашена капуста

Додайте часнику, хрону та квашеної капусти – буде і смачно, і дуже корисно.

Квашена капуста теж вважається суперфудом, адже є суперджерелом вітаміну С, в якій ще й тривало зберігаються усі вітаміни групи B і PP. Тобто це справжня вітамінна бомба, яка, до того ж, є дуже смачною

– розповідає дієтолониня.

Квашеная капуста

Журавлина

Джерело корисних жирних кислот, які є у насінні чіа з Центральної Америки, шукайте у менш екзотичному насінні льону. Не гірше, ніж тропічна ягода асаї, за вашу красу та молодість шкіри побореться журавлина.

Клюква

Попередній пост
обід
Що приготувати на обід: 4 найкращі рецепти зігріваючих супів
Наступний пост
енергія
Замість кави: 5 продуктів, які заряджають енергією на весь день

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.