Як покращити травлення: 6 продуктів з високим вмістом клітковини

клітковина
Клітковина – це харчові волокна рослинної їжі, які допомагають перетравленню їжі та прискорюють метаболізм.

Користь клітковини в тому, що вона допомагає схуднути та підтримувати травлення на нормальному, здоровому рівні. Найвищий вміст клітковини – у таких продуктах.

Яблука

Вітамінна бомба, найкорисніший фрукт і просто зручний перекус. Харчові волокна містяться в яблуках у великій кількості, а значить, це ще міцніше зміцнює їх на позиції улюблених дієтичних солодощів.

яблоки

Буряк

Список продуктів із високим вмістом клітковини продовжує український овоч: буряк. Солодка та яскраво-червона, корисна для нормалізації тиску та підвищення рівня еритроцитів у крові, буряк до того ж не лише смачний, а й завдяки високому вмісту харчових волокон допоможе схуднути.

Стручкова квасоля

Цей продукт не дарма радять спортсменам. У стручковій квасолі міститься багато білка та мало калорій. Ідеальний гарнір, враховуючи, що в ній багато харчових волокон: отже, попри невисоку енергетичну цінність, почуття насичення стручковою квасолею приходить швидко і залишається надовго.

Капуста

Майже у всіх овочах є клітковина. Найбільший вміст цих волокон можна зустріти у звичайній білокачанній капусті.

У її родичах: цвітній капусті, броколі, кольрабі та червонокачанній капусті клітковини трохи менше, але все це теж продукти з високим вмістом клітковини. Додай їх у свій раціон та шлунок буде вдячний.

капуста

Морква

Морква - харчовий продукт, який посідає друге місце у таблиці продуктів з високим вмістом клітковини. Крім усім відомої користі моркви: повного збору вітамінів групи В та кальцію, вона ще й корисна для шлунка та схуднення. Це чудові новини!

Насіння льону

Клітковина з насіння льону - користь її набагато вища, ніж клітковина будь-якої іншої рослини. Нехай вміст харчових волокон у насінні не такий високий, як у капусті чи буряках, зате результат не змусить на себе довго чекати та ефект схуднення ти відчуєш уже через кілька днів.

семена льна

Вживай ці продукти з високим вмістом клітковини і забудеш про проблеми зі шлунком і вагою!

Попередній пост
лібідо
12 фактів про лібідо, про які ти не знала
Наступний пост
безсоння
5 ефективних методів подолати безсоння

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.