4 ознаки, що у твоєму раціоні занадто багато вуглеводів

вуглеводи
Попри те, що вуглеводи є обов'язковою частиною будь-якого раціону харчування, їх надлишок призводить до неприємних наслідків.

Вуглеводи треба їсти. Цю істину повинні прийняти всі дівчата, які хочуть схуднути. Останнім часом все більше варіантів дієт пропонують відмовитись від вуглеводів на користь білків. Так, це дає результат, але негативно впливає на стан здоров'я.

Важливо: добова норма вуглеводів – 40% загального раціону. Пам'ятай, що швидкі вуглеводи (білий хліб, цукор і так далі) призводять до збільшення ваги, а ось крупи та овочі – чудовий вибір.

Якщо ти їж занадто багато вуглеводів, на тебе чекають наступні наслідки.

Хочеться солодкого

Якщо ти часто відчуваєш потяг до солодкого, це говорить про те, що у твоєму раціоні дуже багато вуглеводів.

Вся річ у тому, що цукор викликає відчуття щастя, і прибирає страх та відчуття тривожності. Природно, що з часом в організму виробляється почуття залежності (хто не хоче бути щасливим постійно?). Щоб розірвати це коло, потрібно прибрати цукор з раціону на 2 тижні.

девушка с пончиком

Так, буде складно. Але якщо ти себе пересилиш, через 14 днів залежності пропаде. І ти іноді зможеш дозволяти собі щось смачненьке.

Голод

Якщо ти поїла, і вже через годину-півтори знову відчуваєш голод - це привід задуматися над тим, що викликає таку реакцію організму.

Пам'ятай, що при правильному харчуванні голод не повинен з'являтися частіше разу на 3-4 години. Якщо ти хочеш їсти найчастіше – швидше за все, у твоєму раціоні надто багато вуглеводів і їх потрібно скорочувати.

Втома

Часто буває так, що людина вчасно лягла спати та виспалася, але через годину-другу після пробудження знову була б не проти прилягти.

девушка с кофе

Дієтологи стверджують, що причиною цього є неправильні вуглеводи, які більшість людей їсть на сніданок. Намагайся робити так, щоб твій сніданок складався зі складних вуглеводів.

Жир на тілі

Звичайно, жировий прошарок на тілі – це норма. Однак іноді трапляються випадки, коли ти розумієш, що жиру на тілі – занадто багато, хоча вага особливо не збільшилася. Це – також очевидна ознака великої кількості вуглеводів у раціоні.

Пам'ятай, що вуглеводи повинні становити 40% від загального раціону харчування. При цьому це повинні бути складні вуглеводи: крупи, овочі, цільнозерновий хліб.

Фото: Depositphotos

Попередній пост
Рівна спина
Рівна спина за 10 хвилин на день: 5 ефективних вправ
Наступний пост
кава
4 добавки, які роблять каву корисною

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.