4 добавки, які роблять каву корисною

кава
Кава - улюблений напій багатьох жінок, що допомагає вранці прокинутися, а протягом дня приводить організм у тонус. Про каву є багато міфів.

Часто можна почути, що цей напій шкідливий для фігури та організму загалом. З іншого боку, дієтологи кажуть, що кава здатна посилювати обмін речовин. То де ж істина?

Істина знаходиться, як завжди, десь посередині. Щоб зробити каву по-справжньому корисною для здоров'я та краси, її потрібно пити з певними добавками.

Кава з апельсином

Кава з апельсином обов'язково сподобається тобі, якщо любиш цитрусовий присмак. Такий напій підвищує імунітет, знімає втому та тонізує організм. Крім того, він цілюще впливає на судини та активно спалює жири.

апельсин

Рецепт дуже простий. Для приготування такої кави тобі знадобиться 150 мл води, 1 чайна ложка мелених зерен кави, цукор на смак і 40 мл свіжого апельсинового соку (або дві скибочки апельсина).

Кава з кардамоном

Кава з кардамоном дуже поширена у східних країнах. Таке поєднання стимулює виведення токсинів та шлаків, має антиоксидантні властивості, покращує стан шкіри та прискорює обмін речовин.

Для приготування кави з кардамоном тобі знадобиться: 150 мл води, 1 чайна ложка меленої кави, чверть чайної ложки кардамону. Цукор додай до смаку.

кардамон

Важливо: щоб приготувати смачну каву з добавками найкраще зварити її в турці, а потім додати вибраний продукт. Якщо таку каву ти не любиш, використовуй каву з кавоварки.

Кава з гвоздикою

Кава з гвоздикою не тільки має незвичайний смак, але й дуже добре допомагає підняти тиск тим, хто страждає на гіпотонію. Якщо тиск сильно впав, тоді додай у напій ще чайну ложку меду.

Таке поєднання інгредієнтів швидко поставить тебе на ноги.

гвоздика

Кава з м'ятою

Коли хочеться свіжості та бадьорості ідеальним вибором стане кава з м'ятою. По-перше, такий напій освіжає. По-друге, покращує травлення. По-третє, прискорює обмінні процеси.

мята

Для додавання в каву можна використовувати як свіже, так і сушене листя м'яти.

Фото: Depositphotos

Попередній пост
вуглеводи
4 ознаки, що у твоєму раціоні занадто багато вуглеводів
Наступний пост
мамограф
У державній лікарні Івано-Франківська запустили в роботу сучасний мамограф

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.