Схуднути допоможе місяць: як худнути за місячними фазами

Як худнути за місячними фазами
Чому одні худнуть швидко і надалі не набирають вагу, інші мучать себе у тренажерному залі, сидять на дієтах, а вага залишається незмінною? Відповідь підкаже Місяць!

Вже давно ні для кого не секрет, що Місяць впливає на наше самопочуття. Напевно, ти не раз помічала, що в одні дні ти можеш їсти солодке абсолютно безкарно - тобто це ніяк не позначиться на твоєму самопочутті, а в інші - невинна шоколадка виявляється зайвою. Все це можна коригувати, якщо дотримуватися спеціальної схеми харчування, складеної за місячним календарем. Порада проста: саме в дні спадного місяця дієта для схуднення буде дуже ефективна. Веди власний місячний календар: слідуючи йому, ти не тільки схуднеш, а й зможеш завжди підтримувати вагу в нормі.

Повний місяць – пісний день

Кращий час для початку дієти - повний місяць. Це і буде точка відліку у твоєму графіку схуднення. Адже за повним місяцем народжується молодий місяць, тобто настає фаза спадання місяця. Як з кожним днем зменшуватиметься місяць, так будуть танути твої зайві кілограми.

Ідеальний час, щоб розпрощатися із зайвими кілограмами, – це період від повного місяця до молодого місяця.

Деякі дієтологи вважають, що повний місяць - найкращий день для посту. У цей період фази місяця ти будеш байдужа до будь-яких кулінарних спокус, а значить, цей день якнайкраще підходить для очищення та підготовки організму до дієти для схуднення.

Читайте також

  • Яким повинно бути харчування?

Їж тільки фрукти та овочі. Найкраще сирі, адже при термічній обробці втрачається багато вітамінів мікроелементів. До того ж сирі овочі та фрукти покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

Відмовся від м'яса та хлібобулочних виробів.

Приготуйте дієтичний суп на овочевому відварі. Найкраще з тими овочами, які покращують моторику кишківника та роботу шлунка, наприклад капуста, морква, буряк.

Багато пий. Приготуй свіжі соки, чай - зелений або м'ятний, але без цукру. Носи з собою пляшку мінеральної води та пий протягом дня.

Спадаючий Місяць - дієта на схуднення

Спадаючий Місяць - період використання всіх сил і можливостей організму, а значить і його найбільшої активності. У тебе в цей період зазвичай виникає бажання щось робити, розпочинати нові проекти, будувати плани на майбутнє, інакше кажучи, ти перебуваєш у постійному русі. Використовуй цей час і для дієти.

  • Яким повинно бути харчування?

Їж більше овочів, каш (особливо вівсянку), цільнозерновий хліб. Клітковина, що міститься в цих продуктах, стимулює роботу кишківника, а, значить, очищає організм.

Відмовся від вершкового масла. Заміни його рослинним: оливковим або кукурудзяним.

Вечеряй до 6 вечора - завдяки цьому вся їжа повністю засвоїться і переробиться організмом.

Читайте також

Молодий Місяць – очищення

У цей період твій організм більш ослаблений і вразливий, ніж в інші дні. І саме зараз він запускає свій природний механізм самоочищення. Це ідеальний день, щоб кинути палити, в цей день легко відмовитися від випічки та солодкого. Використовуй цю фазу Місяця для очищення організму від шлаків, токсинів та інших шкідливих речовин.

  • Яким повинно бути харчування?

По можливості харчуйся стравами, що не пройшли кулінарну обробку. Найкраще, якщо це будуть овочеві або фруктові салати. Відмовся від звичної та обов'язкової для тебе їжі.

Перед прийомом їжі випий склянку негазованої мінеральної води або чашку зеленого чаю. Це сприяє початку очисних процесів в організмі.

Більше пий. Загалом ти маєш випити не менше 3 л рідини. Це повинні бути свіжі соки або трав'яні чаї. Соки з капусти, моркви, буряків, вишні, малини, яблук очистять кров і зміцнять імунітет. Можеш змішувати їх у тих пропорціях, у яких вони більше подобаються.

Прибуваючий Місяць - контроль ваги

У період після молодого місяця природа і все живе набирають сили. Так само і твій організм. Після виснаження – періоду активності – слідує фаза підживлення сил. Твій організм починає шукати способи запастись енергією на наступний виснажливий період – починає відкладати жирові запаси. Саме тому в цей період сидіти на дієті немає особливого сенсу, навіть якщо ти клюватимеш, як горобці, схуднути все одно не вдасться. Але й у цей період слід контролювати свою вагу.

  • Яким повинно бути харчування?

Зменш розмір порції. Їж менше, але частіше. Так тобі вдасться обдурити голод, їжа засвоїться швидше і краще, а отже, зайві кілограми тобі не страшні.

Відмовся від добавки. Якщо дуже захочеться з'їсти ще трішки, займи себе чимось. Дивись, і забудеш про добавку.

Вчасно їж. Харчуйся регулярно, і ти зможеш уникнути нападів дикого голоду.

Читайте також

Твій знак Зодіаку

Якщо місяць проходить через вогняні знаки – Овен, Лев, Стрілець – тягне на теплі страви з пікантним смаком. Твоєму організму потрібен білок, оскільки в цей період відбуваються відновлювальні процеси. Заміни білок тваринного походження на рослинний. Готуй овочеві супи з квасолі, їж більше овочів червоного кольору.

Якщо місяць знаходиться у сузір'ї земних знаків – Тельця, Діви, Козерога – ти споживаєш більше солі, ніж зазвичай. А, як відомо, сіль затримує в організмі воду, що сприяє збільшенню ваги та збуджує апетит. У такі дні краще виключати із раціону надмірно солоні страви. Заміни сіль зеленню - кропом, петрушкою, базиліком.

Якщо місяць знаходиться в сузір'ї повітряних знаків – Близнюки, Терези, Водолій – тягне на дуже жирні та калорійні страви. Їж більше салатів зі свіжих овочів, заправлених оливковою олією. Це той самий жир, але корисний. До того ж в салат ти можеш додати лише кілька крапель олії, що ніяк не відобразиться на твоїй фігурі.

Якщо місяць знаходиться в сузір'ї одного зі знаків водної стихії – Рак, Скорпіон, Риби – хочеться якоїсь випічки – тягне на вуглеводну їжу. Печиво, макарони, насолоди – це смачно, але шкідливо для фігури. До того ж, поглинаючи їх у великій кількості, ти ризикуєш впасти у залежність від них, адже вуглеводи піднімають настрій. Їж цільнозерновий хліб, вівсяне печиво, макарони із твердих сортів пшениці. Також включи в раціон білок (наприклад рибу), який сприяє швидшому спалюванню вуглеводів в організмі.

Фото у тексті: Shutterstock, Pixabay

Попередній пост
Антицелюлітна дієта
Антицелюлітна дієта: детальне меню на 10 днів
Наступний пост
фітоняша
5 порад, як зробити спорт приємною звичкою

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.
Астрологія

Китайський гороскоп на квітень 2024 року: що чекає на кожного з нас

Квітень 2024 року буде складним місяцем! Він ознаменований коридором затемнень, до якого ми вже ввійшли, і ми всі будемо майже весь місяць розвиватися і жити під впливом Ретроградного Меркурія!
Астрологія

Таро прогноз на квітень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Важливі моменти в житті кожного з нас, які не варто забувати.