10 причин, чому постійно хочеться їсти та що з цим робити

Чому часто хочемо їсти
Багатьом знайома ситуація, коли начебто добре поїв, наситився, але через незначний час знову настає почуття голоду.

Чому ж організм так реагує? Причин постійного голоду може бути кілька.

Роздратовані рецептори

Іноді почуття голоду викликане не реальними потребами організму, а реакцією рецепторів на зовнішні чинники, коли людина бачить щось апетитне, чи ще краще чує аромат приготовленої їжі.

Стрес та негатив

Викликати голод можуть депресія, нудьга, смуток і, звичайно, стрес. Для багатьох їжа є своєрідною віддушиною, тому замість того, щоб розв'язувати свої проблеми, вони намагаються їх «заїсти». У стресовому стані процес поглинання їжі справді може діяти на нервову систему як заспокійливе. Але такі «ліки» будуть корисними лише, коли раціон буде правильним, а процес прийому їжі — своєчасним.

Стресс и негатив

Прийом ліків

На апетит впливають деякі ліки. Але якщо помітили таку особливість, не поспішайте припиняти лікування. Краще говорити про постійний голод лікарю та почути його рекомендацію.

Відсутність сніданку

Пропущені ранкові прийоми їжі - одна з найпоширеніших помилок. Після сну організм не отримує потрібну енергію та поживні речовини, і отже, не може забезпечити нормальну працездатність. Плюс до всього людський організм просто слідуватиме інстинкту самозбереження, і протягом дня прагнути швидше набрати калорії.

Менструація

Під час циклу апетит впливають гормональні зміни. У цей період багатьом знайома ситуація, особливо в перші дні, коли їсти хочеться практично 24 години на добу.

Менструация

Спрага

Часто наш організм погано розрізняє, чого саме він хоче: їжу чи воду. Спробуйте спочатку пити, і лише за кілька хвилин їсти. Може бути таке, що їсти вже й не захочеться, а якщо й захочеться, то ви не перенаситите шлунок.

Вагітність

На ранніх термінах вагітності часто у жінок посилюється апетит. Їсти хочеться постійно, причому смакові переваги в цей період часто дуже різноманітні.

Нестача вітамінів та мікроелементів

Організм постійно потребує поживних речовин, та їх недолік може стати причиною почуття голоду. Щоб цього не трапилося бажано регулярно їсти продукти з високим вмістом вітамінів та мінеральних речовин, а також приймати аптечні вітамінні комплекси.

Просмотр сериалов

Перегляд серіалів

Часто хочеться перекусити саме перед телевізійним екраном. Поступово в організму виробляється своєрідний умовний рефлекс щоразу поєднувати перегляд серіалів або телепередач з їдою. У результаті це нерідко призводить до переїдання, а потім зайвої ваги.

Недосипання

Нестача сну змінює баланс лептину та греліну – гормонів, які відповідають за голод. Тому через брак відпочинку і сну часто хочеться перекусити, причому чимось пожирніше і посолодше.

Попередній пост
серцевий напад
5 речей, які потрібно робити зараз, щоб запобігти серцевому нападу в майбутньому
Наступний пост
Ячмінь на очах
Ячмінь на очах: причини та дієві методи лікування

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна