Чому від вуглеводів гладшають: 3 основні причини

Вуглеводи
Якщо організм не отримує достатньо вуглеводів, людина стає слабкою, виникає апатія та запаморочення. Але якщо вуглеводів багато – з'являється зайва вага. Як же бути у такій ситуації?

Вуглеводи – основне джерело енергії для нашого організму! За добу їх має бути не менше 60% від калорійності всього раціону.

Не ті вуглеводи обрала

Є два типи вуглеводів – прості та складні. Прості - це глюкоза та фруктоза, які є у всіх видах борошняних виробів, мюслях, рисі, локшині та макаронах, картоплі. Складні вуглеводи, які містяться в овочах, фруктах, в бобових, і ягодах. Коли прості вуглеводи потрапляють в організм, то відразу перетворюються на цукор. Тому коли ти їж продукти із простими вуглеводами, то тебе не залишає постійне почуття голоду.

Складні вуглеводи, на відмінну простих, засвоюються організмом набагато повільніше, не викликаючи різкого підйому цукру у крові. При цьому ти почуваєшся більш ситим. Який висновок? Щоб не одужувати, вибирай вуглеводи, що важко засвоюються: зелень, бобові, овочі, фрукти, крупи та злаки.

продукты

Переїдаєш

Вуглеводомісткі продукти - це смачно і багато часто не можуть утриматися від добавки. Стеж за своїм раціоном і не переїдай, адже якщо ти «наїдаєш» більше калорій, ніж потрібно твоєму організму, вага зростатиме. Витрата калорій за день – це важливо.

девушка сидит за столом

Неправильні напої

Навіть якщо у твоєму меню відсутні прості вуглеводи, ти все одно можеш одужувати, якщо вживатимеш високовуглеводні напої. Кола, фанта, спрайт та інші напої їхнього списку сахарозних та газованих, а також солодкі фруктові соки та, звичайно ж, пиво мають зникнути з твого раціону.

Попередній пост
кава
4 несподівані факти про каву, які варто знати кожному кавоманові
Наступний пост
Користь грейпфрута
3 корисні властивості грейпфрута, які допоможуть зберегти здоров'я та красу

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.