7 продуктів, які не можна їсти перед сном у жодному разі

продукти
Щоб схуднути, не можна їсти після шести: ми це знаємо, але дотримуються цього правила одиниці. Якщо ти виключиш зі свого вечірнього меню 7 продуктів, схуднути без дієт буде набагато простіше. Ти не тільки прибереш жир з живота, а й помолодшаєш.

Якщо ти думаєш, як схуднути, то звичайно розумієш, що без правильного харчування тут не обійтися. Але щовечора себе чомусь так шкода... А прибрати жир із живота хочеться саме вранці або, коли купуєш сукню, і виявляється, що L-ка місцями замала. При цьому за великим рахунком ти гидоти не їж. І, вибираючи між пончиком та яблуком, завжди їж яблуко. Ось на гарному фото все корисне, правда?

Вся штука в тому, що навіть безневинні продукти псують фігуру і зовнішній вигляд, якщо їх з'їсти після шести, а якщо ти вживаєш їх перед сном, то схуднути вже просто неможливо! Викреслюй та хвали себе за це!

Шоколад

З'їсти цукерку на ніч або шматочок шоколаду — найгірше, що ти можеш зробити для своєї фігури та обличчя. Цукор, жир, кофеїн (які вони виявляється смачні) дають тобі калорії та заважають організму повноцінно розслабитися вночі. Отже, підвищується рівень кортизолу, що неминуче веде до утворення живота та сприяє виникненню целюліту. Так, ще прищі на шкірі!

Щоправда, цукерка, яка, здавалося, життя врятувала ввечері, вже не така смачна? І шоколадка під подушкою в готелі теж не здається таким милим компліментом.

До речі, щоб знизити рівень кортизолу, потрібно їсти білкові продукти у першій половині дня, пити достатньо води протягом дня, але не пити її за годину до сну. До речі, може, думка про чашку какао на сніданок допоможе тобі протриматися?

Шоколад

Молоко

Ці зворушливі картинки: стаканчик молока, печиво на блюдце, постілька, піжамка, книжечка... Якщо в тебе якийсь суперобмін речовин, можна дозволити собі іноді. Якщо хочеш схуднути на Новий рік, то ні! І навіть без печінки склянку молока на ніч теж випивати не слід. Кальцій - це чудово і дуже потрібно, але склянка молока на ніч для багатьох людей ускладнює травлення, а деякі саме через нього схоплюються посеред ночі та мчать до холодильника.

Жирна їжа: сир, сметана, олія

Навіть оливкова олія не можна їсти на ніч, хоча вона дуже корисна! Увечері відмовся від продуктів як з рослинними, так і тваринними жирами. Енергетична ємність жирних продуктів така висока, що організм просто не в змозі використовувати все це і відкладає про запас до кращих часів у тебе на талії та животі.

Найкращі часи мають терміново настати. Як це виглядає? Прес зранку, а якщо дуже хочеться їсти увечері, звари собі яйце (в ідеалі з'їж лише білок).

сыр

Злакові пластівці або мюслі

Якщо ти прийшла втомлена, то сухий сніданок о 8 годині вечора здається абсолютно невинною розвагою. Подивися на склад. Вуглеводи та цукор, плюс ти залила це молоком, про яке вже сказано вище. Їж пластівці та вівсянку вранці. Їх придумали для цього.

Міцний чай

Здається, що чай без шоколадки на ніч — це не так страшно... Калорій у чаї немає. Так, але є кофеїн, який стимулює центральну нервову систему та викликає проблеми зі сном. Нестача сну знижує імунітет організму та провокує набір зайвої ваги.

Є ромашка та спеціальні вечірні трав'яні збори: можна завести такий ритуал замість вечірньої чашки чорного чаю.

Червоне м'ясо

Ніжки курей, гусей та качок, яловичина, баранина, жирні сорти свинини – це червоне м'ясо. У ньому багато холестерину та міоглобіну (його підвищений рівень — найперший маркер інфаркту міокарда). Червоне м'ясо дуже довго перетравлюється, не дає організму спокійно відпочити вночі та збагатити киснем клітини, а отже, погіршує загальний стан, старить тебе і призводить до зайвої ваги. Хочеш скинути вагу? Біле м'ясо: курка, індичка та інший птах (але тільки грудки та крильця!), кролик, телятина та молода яловичина (від тварин не старше двох років), пісна вирізка свинини.

Якщо зовсім несила, з'їж шматочок відвареної індички ввечері. А ще краще буде, якщо візьмеш собі броколі чи цвітну капусту.

Красное мясо

Бобові

У квасолі, гороху, нуті багато клітковини, яка потрібна для правильного травлення. Але, будь ласка, не їж тоненький шматочок лавашика з хумусом перед сном. Це все надовго затримується у шлунку і в результаті у тебе животик. Їж квасолю на обід. І хумус також.

Що тепер? На хліб та воду? Ні, чому? Відварені овочі, яйця, трохи білого м'яса, риба, сир, кефір можуть тебе втішити. І до речі: хліб та вода не підходять (хліб не можна;)

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
кросфіт
3 кросфіт-вправи, які можна робити вдома
Наступний пост
спідня білизна
8 помилок при виборі спідньої білизни, які шкодять жіночому здоров'ю

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.