Види дієт: як знайти найефективнішу дієту для схуднення

Види дієт
Як схуднути на 10 кг на тиждень? Думаєш неможливо? Давай розберемося і знайдемо найкращі експрес-дієти (і не лише) для крутого схуднення.

Хто вона – найкраща дієта для схуднення та яку дієту найкраще вибрати? Давай розберемося, які бувають дієти та тоді точно зрозуміємо, що краще підходить.

Види дієт для схуднення

Видів і варіантів дієт для схуднення ціле море можна про це написати цілу книгу. Але й основні. Давай розглянемо їх уважніше.

Дієта по групі крові

Дієта за групою крові вважається оптимальною, вона враховує всі потреби людини відповідно до її типу організму. На такій дієті сидять багато знаменитостей - Наомі Кемпбелл, Вікторія Бекхем і так далі.

Однак, багато дієтологів і вчених вважають таке харчування необґрунтованим та антинауковим. Але спробувати варто. Список дозволених продуктів там дуже широкий. Голодувати точно не будеш.

Повна інструкція включає довге зведення правил та рекомендацій. Але для неї потрібно чітко знати свою групу крові та резус-фактор.

Експрес-дієта

Експрес-дієта чудово підходить для випадку, коли ти вирішила на весілля подруги влізти у сукню на розмір менше. Сидіти на ній треба у період до тижня. Харчування мізерне та обмежене, але скинути зайві кілограми за короткий термін можливо.

Головне, дотримуватися рекомендацій та правил дієти.

Однак, варто пам'ятати, що експрес-дієта – це удар по організму, а вага може повернутися дуже швидко. Особливо, якщо ти відразу після дієти почнеш їсти, як завжди.

девушка на диете

Інтервальне голодування

Інтервальне голодування - це коли ти їси одночасно, а голодуєш в інший. Вважається, що в періоди голодування організм «очищується» та оновлюється. Однак це досить складно і може бути шкідливим для організму. Особливо коли у тебе проблеми зі шлунком, а голодувати потрібно 12 годин.

Доказів ефективності такого методу харчування мало, але адептів багато.

Монодієти

Суть монодієти зводиться до одного — людина, що худне, обмежує себе у вживанні одного, максимум, двох продуктів. Цей один продукт ти їж протягом дня в обмежених кількостях деякий час. Більше ніж тиждень сидіти на такій дієті категорично не можна. Але схуднути до 7-10 кг цілком можливо.

Однак, варто бути обережною, адже надлишок одного і того ж продукту в раціоні може загрожувати проблемами з організмом.

Белковая диета

Білкова дієта

Білкова дієта передбачає повну відмову від вуглеводів, вони на думку творців білої дієти - зло в чистому вигляді. При білковій дієті ми вживаємо м'ясні продукти та клітковину, але також в обмежених кількостях. Розміри порцій, звісно, варіюються.

Найяскравіший приклад такої дієти – дієта Дюкана.

Білкова дієта справді допомагає скинути вагу на довгий час, але підходить лише молодим людям без проблем зі здоров'ям. Обов'язково проконсультуйся з лікарем.

Як бачиш, зрозуміти, яка дієта найефективніша дуже складно. Це все індивідуально.

Тому, коли ти вирішиш швидко схуднути, звернися до фахівця. Так буде найкраще.

Попередній пост
головний біль
15 несподіваних способів позбутися головного болю
Наступний пост
солодощі
6 солодощів, які можна собі дозволити на дієті

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.