Цитрусова дієта: детокс та схуднення за 5 днів

Цитрусова дієта
Заряд бадьорості та схуднення у стилі Light подарує цитрусова дієта. Її адепти заявляють про можливість "втратити" 1,5-2 кілограми лише за п'ять днів.

Під час великодніх свят нікому не хочеться катувати себе жорсткими сумними дієтами. Але при цьому кожна з нас хоче мати гарний вигляд у своїй найкращій сукні. Скинути пару кілограмів можна на улюблених продуктах, наприклад, на смачних та соковитих цитрусових.

При цьому цитрусові допомагають нам протистояти застудам, зміцнюють імунітет і буквально заряджають бадьорістю та гарним настроєм.

Користь цитрусових

Цитрусові – відмінне джерело антиоксидантів, вітамінів А, Е та С, а також цинку, калію, магнію, фруктових кислот та клітковини. Крім користі для здоров'я вони позитивно впливають і на зовнішній вигляд: покращують стан шкіри (звичайно якщо у тебе немає алергії на цитрусові) та допомагають зменшити надмірний апетит (за рахунок наповнення шлунка клітковиною).

Хоча цитрусові плоди містять багато фруктової кислоти, лужних елементів у них ще більше. Тому ці фрукти припадають дуже доречними в ситуаціях, коли потрібно рятувати організм від закислення - після переїдання або під час застуди. Це ще раз підтверджує, що цитрусова дієта – чудовий варіант для схуднення в період холодів та довгої низки свят.

При всіх позитивних сторонах дієти врахуй, що схуднення на такому раціоні відбувається за рахунок виділення міжклітинної рідини та розпаду м'язової маси за незначної втрати підшкірного жиру. Крім того, цитрусова дієта не підходить людям із захворюваннями ШКТ та алергічними реакціями на цитрусові.

Цитрусовая диета

Варіанти цитрусової дієти

Схуднення на цих смачних і доступних продуктах настільки популярне, що є кілька варіантів меню цитрусової дієти.

Один із них – яєчно-цитрусовий розвантажувальний день. Протягом такого дня можна з'їсти до 1 кг цитрусових одного виду та 4-5 варених яєць. Прийом їжі потрібно чергувати: поснідати яйцем, через 2 години з'їж фрукт і т.д.

Білково-цитрусовий раціон передбачає таке меню на день: 3-4 яєчні білки; 150-200 г сиру та 5-7 апельсинів (або 3-4 грейпфрути). Кожні 2:00 з'їдай яєчний білок або 100 г сиру, один апельсин або половину грейпфрутів.

Детальне меню п'ятиденної цитрусової дієти ми наводимо окремо. Вибирай свій варіант для схуднення.

Меню цитрусової дієти на 5 днів

Перший день цитрусової дієти

Сніданок: апельсиновий фреш або один апельсин, два шматочки пісної шинки (50 г) та кава або чай (без цукру);

Обід: один грейпфрут: 250 г овочевого салату (будь-які овочі, крім картоплі та кукурудзи), заправленого лимонним соком і олією і посипаного зеленню. Через 40 хвилин – трав'яний чай.

Вечеря: 150 г відвареного (або запеченого в духовці) пісного м'яса, 200 г зеленого салату, заправлений олією та лимонним соком. Не менш як через 40 хвилин – чай з медом.

Другий день цитрусової дієти

Сніданок: грейпфрут фреш або один грейпфрут, два варені яйця, кава або зелений чай (без цукру);

Обід: один апельсин, 50 г сиру (жирністю 20-30%) чи нежирного сиру;

Вечеря: 200 г риби (відвареної або приготовленої на грилі), велика порція зеленого салату з овочів (білокачанна капуста, броколі, листовий салат, перець і т.д), заправленого сумішшю лимонного соку та оливкової олії, 20 г цільнозернового хліба.

Цитрусовая диета

Третій день цитрусової дієти

Сніданок: апельсиновий фреш або один апельсин, дві столові ложки вівсянки або мюслей з однією столовою ложкою родзинок, 2-3 подрібненими горіхами (крім арахісу) та чотирма столовими ложками нежирного йогурту або молока;

Обід: один апельсин, чашка овочевого супу із двома сухариками;

Вечеря: 200 г відвареної курячої грудки (або приготовленої на грилі), два запечені помідори. За 1-1,5 до сну можна з'їсти половину грейпфрута.

Четвертий день цитрусової дієти

Сніданок: салат із цитрусових фруктів, одне варене яйце, трав'яний чай зі спеціями;

Обід: один грейпфрут, велика порція салату з моркви чи зелених овочів, заправленого сумішшю лимонного соку чи оливкової олії, шматочок цільнозернового хліба чи тост.

Вечеря: 400 г відварених або тушкованих овочів (кабачок, капуста, буряк, морква, селера). Не менше ніж через 30 хвилин після вечері можеш випити м'ятний або липовий чай, а перед сном з'їсти пару часток грейпфрута.

П'ятий день цитрусової дієти

Сніданок: фруктовий салат із яблука, грейпфрута та апельсина, несолодкий чай з лимоном;

Обід: одна велика запечена в шкірці картоплина, 200 г салату та зелених овочів чи капусти.

Вечеря: 250 г рибного філе з тушкованими овочами (крім картоплі), фреш із цитрусових або запечений помідор. Перед сном – кілька часточок грейпфрута.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Як прибрати щоки
Як прибрати товсті щоки: робимо зарядку, використовуємо трави
Наступний пост
Великдень переїдання
Складно, але можливо: 7 простих правил, як не переїсти на Великдень

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.