Які солодощі можна їсти навіть під час дієти?

Які солодощі можна їсти навіть під час дієти?
Коли справа доходить до схуднення, все солодке - воно ж шкідливе - опиняється під суворою забороною. Але ж не всі десерти-смаки шкодять фігурі! Про те, які солодощі дозволяється їсти навіть під час дієти, читай у нашій статті.

Потреба в солодкій їжі - справа природна і насправді не така вже й погана. Випробовуючи стрес або втому, наш організм починає потребувати глюкози, і тому посилає мозку сигнал про необхідність з'їсти щось таке собі.

І, всупереч поширеній думці, список корисних солодощів, які не зведуть на "ні" всі зусилля схуднення, досить великий. Це, наприклад, вівсяне печиво, батончики-мюслі, желе, сухофрукти, горіхи в чорному шоколаді, дієтична цільнозернова випічка та пісні печива з різного насіння.

Мармелад

Також не забороняється іноді балувати себе мармеладом, який багатий на корисний для травної системи пектином. Натуральний мармелад допомагає організму виводити токсини та контролює рівень холестерину в крові. Було також доведено, що мармелад має антивірусні властивості та не дає розвинутися виразковій хворобі. Але пам'ятай, що добре все, що в міру – зловживати мармеладом не варто.

Мармелад

Халва

Халва також є добрим джерелом корисних речовин. До її складу входять калій, залізо, цинк, протеїн, мідь, фосфор, натрій та магній. З вітамінів є E, A, B1, B2. Халва цілюще впливає на нервову систему, допомагає покращити травлення та кровообіг. Дієтологи радять їсти її регулярно, але, звичайно ж, у невеликих кількостях.

Халва

Темний шоколад

Темний шоколад, що складається з какао на 75% і більше, майже не містить шкідливого цукру і теж відрізняється багатьма корисними властивостями. Цей гірко-солодкий делікатес зміцнює кровоносні судини та позитивно впливає на здоров'я серця. Також шматочок чорного шоколаду здатний покращити настрій та роботу мозку.

Темный шоколад

Мед

Натуральний мед, головний суперник білого цукру на наших кухонних столах, містить безліч мінералів та мікроелементів, серед яких вітаміни групи В та аскорбінова кислота (вітамін С).

Мед

Одна чайна ложка цього продукту, яка прийнята на ніч, гарантує міцний і спокійний сік. А якщо додати мед у кашу чи чай на сніданок, він покращить травні процеси організму.

Попередній пост
шкіра рук
5 щоденних звичок, через які шкіра рук швидко старіє
Наступний пост
критичні дні
7 міфів про «критичні дні», які заважають нам жити

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.