15 продуктів, які можна їсти на будь-якій дієті

15 продуктів, які можна їсти на будь-якій дієті
Що б там не розповідали про дієти, насправді їхнє меню не так вже й суворе. Під час схуднення, якщо воно побудоване грамотно, потрібно їсти якраз якомога більше різноманітних продуктів.

Ми вирішили розібратися, які продукти під час схуднення можна їсти, не замислюючись про розмір порції. Якщо ти шукаєш дієту, в якій можна їсти стільки, скільки хочеться, то наступні продукти точно тобі підійдуть.

Грейпфрут

Ти можеш бути спокійною за свою фігуру, адже цей продукт має низьку енергетичну цінність. Грейпфрут багатий на вітамін С, допомагає прискорювати метаболізм і стабілізувати рівень цукру в крові. Ефірні олії грейпфрута допомагають боротися зі стресом. Його також рекомендують включати до раціону для профілактики атеросклерозу та серцевої недостатності.

Брокколі та цвітна капуста

Цей овоч багатий на вітаміни групи А, С, Е, К, В і клітковиною. Також у ньому багато кальцію, фосфору, калію, магнію та заліза. З капусти можна приготувати багато різноманітних страв - салати, супи, запіканки та биточки. Вони знижують ризик розвитку раку товстої кишки, легенів та шлунка. Важливо! Корисніше їсти цвітну капусту у сирому вигляді.

Читайте також

Каші

Це повноцінний продукт, який необхідний для нормальної роботи всього організму. Каші є найважливішим джерелом корисних вуглеводів, мінеральних речовин та вітамінів групи В, які забезпечують гарне почуття насичення та забезпечать нормальну роботу ШКТ на весь день. Особливо дітям і дорослим корисна гречана каша, за рахунок високого вмісту сполук калію, що нормалізує в т.ч. і калійний обмін.

Вода

Корисні властивості води для людини можна перераховувати нескінченно. Вона нормалізує обмінні процеси, стимулює роботу мозку та нервової системи, виводить шлаки та токсини. Важливо дотримуватися водного балансу. Якщо організм отримує достатню кількість води, то людина стає більш енергійною та витривалою. Йому простіше контролювати свою вагу, оскільки покращується травлення. Також вода забезпечує необхідною вологою волосся, шкіру, нігті.

девушка пьет воду

Вівсянка

Хочеш забезпечити себе необхідною енергією для роботи та не перекушувати опівдні без шкоди для фігури? Тоді починай день із порції вівсяних пластівців із ягодами. Ця каша нормалізує згортання крові, допомагає роботі кишечника, а також контролює засвоєння жиру організмом.

Помідори

Тебе приємно здивує кількість вітаміну А, С та В2. Також томати містять лікоптин, фолієву кислоту, клітковину, хром та калій, які необхідні нашому організму для нормальної роботи.

 

Оливкова олія

Це єдина олія рослинного походження, яку варто вживати в чистому вигляді. Головна її перевага – властивість виводити з організму свинець та здатність зміцнювати кісткову тканину. Оливкова олія допомагає приборкати апетит, виступає як профілактика серцево-судинних захворювань, атеросклерозу, хвороби Альцгеймера, діабету.

Груші

Це напрочуд смачний і корисний фрукт. Груша багата калієм та йодом, що робить її особливо корисною для роботи серця. Це фрукт корисно включати в раціон тих людей, які страждають на ожиріння, цукровий діабет і різні порушення в роботі підшлункової залози. Вживання груші також сприяє виведенню із організму токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин. А ефірні олії, що містяться в цьому продукті, сприяють покращенню настрою та повертають бадьорість духу.

девушка ест грушу

Лосось

Так, це жирна риба. Але вона надзвичайно корисна. До неї входять омега-3 жирні кислоти та важливі поживні речовини, які не шкодять фігурі, а корисні для травлення, мозкової діяльності та здоров'я серцево-судинної системи. Скумбрія, форель, сардини, оселедець та інші види жирної риби також чудовий вибір!

Яйця

Цей продукт є джерелом корисного білка. Вони мають високий вміст білка, здорових жирів і насичують організм з дуже низькою кількістю калорій. Яйця – чудовий старт вранці. Оптимальний варіант – 2 яйця, зварені круто, або омлет із двох яєць, приготований з томатами та шпинатом.

Зелений чай

Цей напій багатий антиоксидантами, які допомагають виглядати молодшими та здоровішими, а також вітамінами А, групи В, С, Е, F, К, Р, U. Кофеїн та антиоксиданти, яких у зеленому чаї досить багато, допомагають організму спалювати калорії. Плюс прискорюється обмін речовин, що сприяє схуднення. Зелений чай надає сил, бореться з млявістю та депресією, зменшує сонливість. Корисно пити його вранці.

Квасоля

Найкращий продукт, яким ти можеш замінити калорійну та шкідливу картоплю. Червона квасоля, чорна квасоля багаті на клітковину і білок, тому здатні швидко набити шлунок. Сірка, що міститься в квасолі, благотворно впливає на кишкові інфекції, ревматизм, шкірні захворювання, хвороби бронхів. Дієтологи рекомендують вживати квасолю не менше 1-2 разів на тиждень. Аскорбінова кислота, що міститься в плодах, і ретинол позитивно впливають на зір, покращують його.

фасоль в мешках

Кориця

Спеція, яка за популярністю не поступається жодній іншій у кулінарії. Вона не тільки робить страви дієтичнішими, а й допоможе швидше їх засвоїти. Кориця корисна для шлунково-кишкового тракту і може навіть використовуватися при лікуванні легких форм захворювань. Спеція стимулює активність головного мозку та підвищує увагу. Пряність регулює діяльність гормональної системи разом із бананами, горіхами, гарячим шоколадом та мигдалем.

Яблука

Відрізняються низьким вмістом калорій, а також великою кількістю антиоксидантів та вітамінів. Одне яблуко на день здатне допомогти організму втратити протягом місяця близько кілограма ваги. Вживання цих фруктів може збільшити виробництво слини в роті, усуваючи бактерії та частинки їжі. Краще вживати свіжі плоди в натуральному вигляді або натерті на тертці. Найбільш корисні дрібні, кислі та дикі яблука. Свіжий яблучний сік захищає від старіння мозку, запобігаючи цим появі хвороби Альцгеймера. Яблука благотворно діють при низькому кров'яному тиску та затвердінні судин, тому що вони – потужний очисник крові.

Кава

Це корисний напій, але за його помірному вживанні. Одна чашка кави допомагає спалити до 50 кілокалорій. Головне, не додавати в неї цукор і жирні вершки, бо вся користь зійде нанівець. Також кава знижує ризик розвитку цирозу печінки, ризик розвитку хвороб Альцгеймера та Паркінсона, загрозу ракових захворювань, позитивно впливає на серцево-судинну систему, не дає розвиватися хвороби суглобів та жовчнокам'яної хвороби та омолоджує кожну клітину організму.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
менструація
Впоратися з менструальним болем без таблеток - реально! Livia - новий гаджет для дівчат
Наступний пост
Що робити, якщо ти зірвалася з дієти
Що робити, якщо ти зірвалася з дієти: 9 основних правил

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.