Як почати бігати навесні: 5 перевірених порад

Як почати бігати навесні
Щороку, коли приходить весна, багато дівчат обіцяють собі бігати вранці. Проте, зазвичай, плани і залишаються лише планами. Хочеться сподіватися, що цього року все буде інакше.

Справді, біг по праву вважається ідеальним навантаженням, щоб скинути кілька зайвих кілограмів. Крім того, він допомагає покращити пружність шкіри, а також відмінно прибирає целюліт. Ми пропонуємо 5 правил, які допоможуть тобі почати бігати з користю для фігури.

Обери правильні кросівки

Часто дівчата відмовляються від занять бігом, бо їм це некомфортно робити. Найчастіша причина відсутності комфорту – неправильне взуття.

Пам'ятай, бігати треба у правильних кросівках. Зокрема, у них має бути хороша амортизація та потужна п'ята. Без цього є ризик отримати травму. Крім того, кросівки для бігу повинні бути трохи більшими за розміром – пальцям має бути вільно. Якщо не зважити на цей факт, можна познайомитися з чорними нігтями.

кроссовки

Обери гарне місце

Біг може приносити задоволення. Звучить дивно? Але це насправді так. Вибери гарний маршрут, де ти не просто тренуватимеш своє тіло, а й насолоджуватимешся краєвидом навколо.

Якщо знайти таке місце, біг стане не просто частиною програми схуднення, але й приноситиме задоволення твоєму внутрішньому світу. А коли поєднується внутрішня насолода і зовнішня користь, тобі буде хотітися займатися.

Важливо: бігати зовсім необов'язково вранці. Якщо вранці ти почуваєшся розбитою, займайся увечері. Головне, щоби твоєму організму було комфортно.

Знайди собі компанію

Перше, що потрібно зробити, що почати бігати, – знайти собі компанію. Давай будемо відвертими, навіть якщо ти змусиш себе один раз вийти на вулицю, щоб пробігтися – через кілька тренувань твій запал пропаде.

Щоб цього не сталося, знайди компанію для занять. Так буде набагато простіше змусити себе вийти з дому.

девушки бегают

Не забудь про харчування

Ще один важливий фактор для занять бігом – це харчування. Ні, зараз мова піде не про дієту і навіть не про правильний раціон. На перших етапах занять бігом у тебе мають бути сили на тренування. Тому пести себе чимось смачним, щоб відновлюватися.

Шукай мотивацію у дрібницях

Щоб біг став частиною твого життя, звичайно ж, потрібна мотивація. І йдеться не про щось абстрактне – наприклад, "хочу бути красивою". Йдеться про цілком відчутні речі: стегна без целюліту, мінус 3 кілограми, пружна попа.

Коли ти розумієш, навіщо щось робиш, тобі хочеться це робити.

девушка бегает

Фото: Depositphotos

Попередній пост
Нічні судоми в ногах
Нічні судоми в ногах: чому вони виникають і про які хвороби говорять
Наступний пост
черемша
Правильне харчування навесні: все, що варто знати про черемшу та думка дієтолога

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.